fbpx

Verdien gratis kaarten voor lezing ‘Warschau en Krakau’ door Bureau Boeiend!

In samenwerking met Bureau Boeiend kunnen we twee vrijkaarten beschikbaar stellen voor de lezing over Warschau en Krakau door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin op 20 september om half acht in de Krugerkamer in Amsterdam.

Wat moet je doen?

1. Ga naar de site van Bureau Boeiend :https://www.bureauboeiend.nl/agenda/warschau-en-krakau/
2. Bestel je kaarten voor de lezing. Kies bij je bestelling, bij het kaartje waar je uit kan kiezen, voor ‘Actie Polen in Beeld’. Je koopt daarmee gewoon reguliere kaartjes!
3. Wil je de aanschaf terugverdienen? Plaats dan een reactie onder het bericht van de actie op onze Facebookpagina. Geef aan met wie je gaat en verzamel zo veel mogelijk ‘likes’ bij je reactie.

De actie loopt tot zaterdag 3 september. Wie de meeste ‘likes’ verzamelt, krijgt het geld terug!

Over de lezing door Bureau Boeiend

Sinds 1989 heeft Polen een transformatie ondergaan, die met de toetreding tot de Europese Unie werd versneld. De hoofdstad is in rap tempo een mondaine en moderne metropool geworden. Je zou bijna vergeten dat er van de Poolse hoofdstad in 1945 weinig restte. Het historische stadshart lag volledig in puin en van het koninklijk paleis stond zegge en schrijve een stuk muur overeind. Niemand die het merkt, want niet alleen is de oude stad en het koninklijk paleis volledig herbouwd. Het paleis is ook nog ingericht met de originele kunstwerken en meubilair.

Hoe anders is Polens voormalige hoofdstad Krakau. Ook daar staat een koninklijk paleis schilderachtig op de heuvel, maar het mist vrijwel al zijn originele inboedel. In tegenstelling tot Warschau is Krakau in de oorlog nagenoeg niet verwoest en ademt nog steeds dezelfde authentieke, vriendelijke en historische sfeer. Het is niet voor niets een van de meest populaire stedentrips van dit moment. Krakau herbergt de oudste universiteit van het land, de Mariakerk met twee torens en de bewaard gebleven Joodse buurt met maar liefst zeven synagogen.

Maak kennis met deze twee tegenPolen, hun architectuur, beeldende kunst en hun rijke, roerige historie.

Reacties zijn gesloten.