Rijk geschakeerd Pools concert in Driel

Wanneer:
19 september 2019 @ 19:30 – 21:00
2019-09-19T19:30:00+02:00
2019-09-19T21:00:00+02:00
Waar:
Katholieke kerk
Kerstraat 27
Driel
Kosten:
Gratis
Rijk geschakeerd Pools concert in Driel @ Katholieke kerk

Rijk geschakeerd Pools concert in Driel

De vertrouwde muziekgroep Promyki Krakowa en het professionele mannenkoor Agricola, ook uit Krakau, presenteren donderdagavond 19 september,om half acht, afwisselende Poolse composities in de katholieke kerk in Driel (Kerkstraat 27). De toegang van dit Blije Kerk concert is gratis; er wordt een deurcollecte gehouden.

Promyki Krakowa

Hartverwarmend is Promyki, het jongerenorkest in hun traditionele klederdracht. U kunt het orkest kennen van de jaarlijkse bijdrage aan de herdenkingen in Driel van de Poolse inzet in 1944.

Roma Doniec-Krzemień, de stuwende kracht, weet de jonge musici tot boven hun kunnen te inspireren. Bezoekers van eerdere concerten en de Polenmis zullen het ontroerende Marialied Czarna Madonna (Zwarte Maria) kunnen meezingen.

Agricola

Het befaamde mannenkoor Agricola, van de universiteit Krakau, treedt op in binnen- en buitenland, en ontving hiervoor vele prijzen. In 2016 kreeg het koor het "Honoris Gratia" van de Poolse president voor haar verdiensten aan de stad Krakau. In 2014 verzorgde Agricola een optreden bij de viering van het 70-jarig jubileum van de bevrijding in Breda.

Agricola is de organisator van het project Building Bridges dat muzikale bruggen bouwt  tussen koren uit Engeland, Nederland en Polen. Het koor beheerst een breed repertoire: van Poolse volksmuziek tot carols; van jachtliederen tot liturgische muziek. Het is de verdienste van de dirigente Joanna Gutowska-Kuźmicz dat de presentatie van Agricola een hoog professioneel niveau heeft: beheersing voor een rijke klankkleur, en kracht voor indringende Slavische muziek. Bijzonder dat we nu in Driel kunnen genieten van dit gerenommeerde koor.

Het koor is de volgende dag ook nog te beluisteren in Den Bosch

Tekst aangeleverd door organisatie/ Poster via site Agricola

No Comments Yet.

Geef een reactie