Boekpresentatie Zwarte Bladeren

Wanneer:
4 mei 2017 @ 20:00 – 22:00
2017-05-04T20:00:00+02:00
2017-05-04T22:00:00+02:00
Waar:
CC de Woeker
Woeker 3
9700 Oudenaarde
België
Kosten:
Gratis
Boekpresentatie Zwarte Bladeren @ CC de Woeker | Oudenaarde | Vlaanderen | België

Boekpresentatie Zwarte Bladeren

Op donderdag 4 mei om 20:00 wordt in Oudenaarde de vertaling van de roman 'Zwarte Balderen'van Maja Wolny gepresenteerd.

Spannende en opzienbarende roman over twee verdwijningszaken die meer met elkaar te maken hebben dan op het eerste gezicht lijkt.

De Pools-Joodse Julia studeert fotografie in Brussel, kort voor de Tweede Wereldoorlog. Door de lens van haar professionele camera is ze getuige van de turbulente gebeurtenissen die Europa in de jaren veertig in een vernietigende maalstroom storten. Zo vereeuwigt ze de grootste naoorlogse pogrom, waarbij in de Poolse stad Kielce 42 Joden omkwamen. De dag ervoor was de kleine Henio vermist geraakt en de massa geloofde dat de jongen door Joden was vermoord.
Vijfenzestig jaar later stelt Weronika, historica aan de Universiteit van Kielce, tot haar ontsteltenis vast dat haar tienjarige dochter spoorloos verdwenen is. Net als bij de vermissingszaak van destijds worden de stadsbewoners meegesleurd in een mengeling van complottheorieën, haat, angst en mediahysterie. Voor Weronika zelf leidt de verdwijning ertoe dat pijnlijke feiten uit haar liefdesleven en familiegeschiedenis opnieuw worden blootgelegd.

De oorspronkelijk uitgave 'Czarne liście' werd in Polen uitgegeven door Wydawnictwo Czarna Owca en de vertaling in Nederland door De Bezige Bij.

Maja Wolny

Maja Wolny (1976, Polen) is schrijfster en journaliste. Ze begon haar loopbaan als chef literatuur bij het weekblad Polityka. In België werkte ze als correspondente, boekhandelaar, museumdirecteur en columniste. Ze debuteerde als fictieauteur in 2009. Zwarte bladeren is haar derde roman en de eerste die in het Nederlands verschijnt.

Op onze site hebben we een keer een artikel van haar hand opgenomen over Roman Polanski.

Haar partner is de Belgische journalist Marc Peirs. Van hem wordt die avond de roman 'Bloedlijn' gepresenteerd.

Beide boeken zijn verkrijgbaar via o.a. bol.com:

No Comments Yet.

Geef een reactie