Dirigent Krzysztof Urbanski | Chopin – Tweede pianoconcert in het Concertgebouw

Wanneer:
2 april 2017 @ 10:00 – 11:00
2017-04-02T10:00:00+02:00
2017-04-02T11:00:00+02:00
Waar:
Het Concertgebouw
Het Concertgebouw
Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam
Nederland
Kosten:
v.a. 16 euro
Contact:
Het Concertgebouw
Dirigent Krzysztof Urbanski | Chopin - Tweede pianoconcert in het Concertgebouw @ Het Concertgebouw | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt onder leiding van de Poolse dirigent Krzysztof Urbanski, Chopins Tweede Pianoconcert in f, opus 21.

De site van het concertgebouw schrijft hierover:

"een van de zeldzame orkestwerken van Chopin. Chopin was voornamelijk geïnteresseerd in de piano. Hij schreef zijn pianoconcerten om zelf te kunnen schitteren. Des te opvallender is de inhoudelijke overtuigingskracht van het Tweede pianoconcert. Pas negentien jaar oud weet Chopin een poëtische eigen wereld te scheppen. Beethoven schreef muziek voor piano, maar dit is muziek voor pianisten, schreef een belangrijk criticus. "

En bij een andere uitvoering van het pianoconcert schreef het Concertgebouw:

"Een groots en meeslepend werk van een pas negentienjarige componist. Liszt vond het perfect, en de muziekwereld was het met hem eens: het werk vormde Chopins doorbraak."

Krzysztof Urbański (17 oktober 1982) is een Poolse dirigent en componist. Hij studeerde aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warsaw.

Hij was onder andere assistent dirigent bij het Warschau Filharmoisch orkest van 2007 tot 2009. Op dit moment is hij verbonden aan de Indianapolis Symphony Orchestra.

Behalve het pianoconcert, met pianist Ronald Brautigam, worden nog twee stukken bespeeld van de Tsjechische componist Smetana; Sárka, nr. 3  en de (over)bekende De Moldau, nr. 2 (beide uit 'Ma Vlast').

Bestel kaarten via de website van het Concertgebouw.

No Comments Yet.

Geef een reactie