Rafał Rudko: Waterverf kunstenaar

Via onze galerij maakt u kennis met meerdere kunsternaars die aquarel als techniek gebruiken. Net als Jasiewicz en Brzozowski heeft Rudko ook eerst architectuur gestudeerd en legt hij zich nu toe op de schilderkunst.

Zelf stelt hij zich voor als "Kunstenaar, architect, tentoonstellingscurator" maar hij is meer. Hij is ook oprichter van het grootste aquarelforum in Polen, akwarela.fora.pl, met meer dan 1000 leden.

Sinds 2010 geeft hij les en in 2013 richtte hij zijn eigen studio en school voor aquarelleren op met de mooie naam: Ciekawe Miejsce Związane Ze Sztuką wat zich laat vertalen als 'Interessante plaats in relatie tot kunst'.

Hij verkent verschillende toepassingsmogelijkheden van aquarel wat behalve meer traditionele landschap of stadgezichten ook meer abstract werk oplevert.

Naast de schilder techniek maakt hij ook 3D sculpturen waarin het bestaande dieren vervormt als schepper zoals de mens deed met de Engelse bulldog - een van de meest door mensen gemodificeerde hondenrassen - in die mate dat hij er ook absoluut afhankelijk van is geworden.

Hier tonen we een kleine selectie. Meer werk is te vinden op zijn website of volg hem via bijvoorbeeld Facebook.

Blader hier door een aantal van zijn werken of bekijk het werk in een oogopslag op deze pagina.

 

No Comments Yet.

Geef een reactie