Steden

Polen kent een aantal grote steden met een interessante geschiedenis. Denk daarbij aan de huidige hoofdstad Warschau (Warszawa). De stad met een zeer turbulente geschiedenis, met name in de Tweede Wereldoorlog (lees over de opstand maar ook de wederopbouw).

Natuurlijk kennen veel mensen de meest favoriete stedentrip Krakau (Kraków).

Von Diether - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5256144

De markt in Krakau

Of wat dacht u van de stad met een link met Nederland door de handel in de Gouden Eeuw: Danswijk (Gdańsk). Geboorteplaats van Solidarność en daarmee de val van het communisme.

Poster van eerste vrije verkiezingen 4 juni 1989

Of Łódź, net als Twente met een textielverleden en kandidaat voor Expo 2022 en niet te vergeten Wrocław, in 2017 host van de worldgames, en Poznan. Steden die in Nederland soms nog bekend zijn onder hun Duitse naam: Breslau en Posen.

Zicht op het domeiland van Wrocław

'Leeswijzer'

De berichten in de nieuwsblog zijn bij elkaar gebracht met in de categorie ' Steden'.

Onze ambitie is niet om een complete reisgids te bieden. We plaatsen berichten over deze steden vanuit de actualiteit of met een perspectief op geschiedenis en cultuur die u misschien net een andere inkijk geven in de stad en het land.

Kijk daarvoor ook eens naar de berichten met de 'tag' vakantietip (als je toch in de buurt bent) of vakantiebestemming (de moeite van het omrijden waard in onze optiek).