Łódź kandidaat voor Expo 2022

Łódź heeft zich kandidaat gesteld voor het organiseren van de Expo van 2022. Ze concurreren met Buenos Aires en Minneapolis. Het thema waarmee Łódź de competitie aangaat is City Re:Invented.

Łódź

De stad Łódź ligt letterlijk in het centrum van Polen. De stad heeft een boost gekregen door de textielindustrie in de tijd van de industriële revolutie. Met de val van het communisme en het opengaan van de grenzen en de verstoring van het status quo van de handel tijdens het communisme is deze industrie compleet verdwenen. Hierdoor verdween veel werkgelegenheid en kwamen veel van de historische fabrieksgebouwen leeg te staan. Met een grootschalig vernieuwingsprogramma, waarbij de burgers actief zijn betrokken, is de stad nieuw leven in geblazen. Nu heeft de stad de ambitie om de expo in 2022 te organiseren met als passend thema: CITY RE:INVENTED.

Promotievideo's

Uiteraard horen bij een dergelijke campagne de nodige video's om de stad te promoten. Hier laten we er drie zien van de verschillende die zijn uitgebracht. Boven dit bericht de korte promotievideo die het thema introduceert.

De (her)ontwikkeling van de stad

In deze film van 15 minuten wordt de ontwikkeling van de industrialisatie geschetst die leidde tot het ontstaan van de stad Łódź als centrum van de textielindustrie het verval van deze industrie en de noodzaak die daarme onstond voor het herontwerp en de revitalisering van de stad. In de film wordt deze ontwikkeling in een internationale context geplaatst om te laten zien dat het them van Expo 2022 een internationaal thema is:

De internationale stad

In onderstaande video komen een aantal buitenlanders aan het woord die hun bestaan hebben opgebouwd in Łódź.

 

Boek nu een kamer!
Heb je de smaak te pakken gekregen? Boek dan nu een kamer, bijvoorbeeld via Booking.com.

 

Reacties zijn gesloten.