Portfolio Category: Kunstenaars

NeSpoon

De Poolse kunstenares NeSpoon decoreert straatmeubilair en gevels met gigantische patronen. Een bijzonere kunstvorm die op twee manieren terugvalt op Poolse traditionele kunstvormen. De patronen zijn die van de kanten kleedjes zoals die vroeger ook in Nederland werden gemaakt door de vrouwen maar in Polen nog wat meer aanwezig zijn en niet alleen in de…
Lees meer

Edward Krasinski

Edward Krasinski Kunst en grap lopen bij Edward Krasinski door elkaar. Postuum groeide hij uit tot belangrijkste neo-avant-gardist uit Polen. Het Stedelijk Museum in Amsterdam toonde in de zomer van 2017 een overzicht van zijn werk. Pieter van Os schreef een mooi artikel over deze kunstenaar.
Lees meer

Wojciech Weiss – De trots van Polen (1875-1950)

Wojciech Weiss - De trots van Polen (1875-1950) In het voorjaar van 2016 was in het Gemeente Museum van Den Haag een tentoonstelling met werk van de schilder Wojciech Weiss. In ons dossier maakt u nader kennis met deze grootheid uit de stroming 'Jong Polen'.  
Lees meer

Katarzyna Kobro en Władysław Strzemiński

Katarzyna Kobro en Władysław Strzemiński In het voorjaar van 2019 was in het Gemeente Museum van Den Haag een tentoonstelling met werk van het Katarzyna Kobro en Władysław Strzemiński. Via dit artikel maakt u kennis met dit bijzondere kunstenaars echtpaar uit Polen. Wij verzorgden samen het met museum een vertoning van de film Powidoki.
Lees meer