lessphp fatal error: load error: failed to find /home/vhosting/c/vhost0065756/domains/poleninbeeld.nl/htdocs/www/wp-content/themes/theme48783/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /home/vhosting/c/vhost0065756/domains/poleninbeeld.nl/htdocs/www/wp-content/themes/theme48783/style.less Loving Vincent: Van Gogh komt tot leven in Polen - Polen in Beeld

Loving Vincent: Van Gogh komt tot leven in Polen

Loving Vincent wordt een bijzondere animatie van het leven van Vincent van Gogh gemaakt door een animatiestudio in Polen. In nieuwsuur een mooi item over deze unieke film.

 

Ook Pieter van Os, waarvan we af toe een bericht mogen plaatsen, schreef over deze film in NRC.

Het verhaal van Loving Vincent

De film vertelt over het leven en de dood van Vincent van Gogh. Het verhaal wordt verteld aan de hand van zijn schilderijen en de karakters die daarin voorkomen. De intrige ontvouwt zich door interviews met karakters die het dichtste bij Vincent staan en door dramatische reconstructie van de gebeurtenissen leidend tot zijn dood.

Geschilderde animatiefilm

Loving VincentMeer dan 120 schilderijen van van Gogh komen terug in de animatiefilm. De plot, gebaseerd op de 800 brieven de schilder zelf, leiden ons langs belangrijke personen en gebeurtenissen naar de plotselinge dood van de schilder.

Loving Vincent is de eerste volwaardige geschilderde animatie film. Ieder frame in de film is een olieverfschilderij op canvas, gebruik makend van de technieken die Vincent van Gogh zelf hanteerde. In het verslag van nieuwsuur legt de maker uit hoe ze dit gedaan hebben.

Het is in de planning dat de film medio 2017 te zien is.

De makers

De film wordt gemaakt door Breakthru Films uit Polen en Trademark Films uit Groot Brittannië.

Eerder werk van BreakThruFilms, de stop motion animatie van Peter en de Wolf (Trailer) viel in 2008 in de prijzen bij de Oscars als beste korte animatie film. Hoewel een aantal van de producers uit de UK komen, is er bewust gekozen voor Polen voor het maken van deze animatiefilm wegens de daar beschikbare expertise.

Regisseuse van de film is Dorota Kobiela. Opgeleid als schilder (4 jaar achter elkaar 'Poland's Minister of Culture Scholar' en afgestudeerd als van beste van haar jaar van Warsaw Academy of Fine Arts) en animator.

In 2011 maakte ze drie films:

  • Little Postman, ook een geschilderde animatie, geselecteerd voor 4 Academy qualifying festivals en winnaar van 'Best 3D short'in Los Angeles 3D Film Festival en 'Best Animation' op het 3D Film Festival in Luik;
  • Chopin Drawings, een traditionele getekende animatie geselecteerd voor Foyle Film Festival;
  • The Flying Machine, (als 2D animatie regisseur) en film die geacteerde scenes combineert met 3D animaties met onder andereHeather Graham (Hangover, Austin Powers, Bowfinger). Geselecteerd voor het Toronto Film Festival.

De makers hebben voor de financiering onder andere gebruik gemaakt van de website Kickstarter waarmee ze 50.000 pond hebben opgehaald. De mensen die hieraan hebben bijgedragen worden nu ook met exclusieve updates op de hoogte gehouden. Bekijk de tijdslijn op kickstarter.

Bron o.a.: De website Loving Vincent

In onderstaande video komen de makers aan het woord over de film Mały Listonosz aan het woord. Het team dat nu ook bezig is met Loving Vincent:

Reacties zijn gesloten.