fbpx

Kinderboek over Design

Stoel Rietveld met kinderboek pagina als achtergrondBij de Poolse uitgever Dwie Siostry verscheen het boek met de alles zeggende titel D.E.S.I.G.N. met illustraties van Aleksandra en Daniel Mizielińscy en teksten van Ewa Solarz.

Kinderboek, ook leuk voor volwassenen

D.E.S.I.G.N. brengt een overzicht van een zeventigtal design klassiekers van beroemde ontwerpers in een voor kinderen aantrekkelijk boek. Denk aan de citruspers van Alessi of de stoel van Rietveld en van der Rohe.

De lancering van de Nederlandse vertaling van de vertaling van het kinderboek vond – zeer toepasselijk – plaats in het Design museum Gent waar men tegelijk een tentoonstelling kon bekijken gebaseerd op een selectie van objecten van het boek. De uitvergrootte boekillustraties met informatie vormden de achtergrond waartegen de designobjecten werden getoond.

De Nederlandse vertaling is van Greet Pauwelijn en uitgegeven door haar eigen uitgeverij Book Island.

In dezelfde serie verscheen ook een boek over architectuur met de Poolse naam D.O.M.E.K.

Het kinderboek D.E.S.G.I.N. is bijvoorbeeld te verkrijgen via bol.com.

SAMSUNG

0 Responses

  1. […] van de architectuur, en laat zien dat huizen meer zijn dan vier muren en een dak. Net als het boek D.E.S.I.G.N. zijn de tekeningen van Aleksandra en Daniel Mizielińscy. De oorspronkelijke Poolse titel was […]
  2. […] waarvan er meerdere naar het Nederlands zijn vertaald. Eerder kon u al lezen over D.O.M.E.K. en D.E.S.I.G.N. Met dit artikel brengen we graag een derde boek van hem onder de […]