fbpx

Lezing door Adam Zamoyski in Leiden

Lezing door Adam Zamoyski in Leiden

Op 27 september houdt de bekende Poolse historicus Adam Zamoyski een lezing in Leiden. Deze lezing is naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek: „Napoleon. De man achter de mythe”.

De lezing heeft als onderwerp:

What were the Napoleonic Wars really about?

The problem posed to Europe by the Partitions of Poland and the disintegration of the Holy Roman Empire, the collapse of the Westphalia system and the rising power of Russia.

Adam Zamoyski heeft inmiddels een diversiteit aan toonaangevende publicaties op zijn naam staan. Hij schreef onder andere over Chopin en de geschiedenis van Polen. Ook Napoleon kwam in zijn boeken al aan bod. Verder schrijft hij regelmatig voor gerenommeerde dagbladen, zoals The Times en The Guardian, en tijdschriften zoals de Poolse Newsweek en Rzeczpospolita.

In Nederland levert hij met regelmaat bijdragen aan het tijdschrift en bijeenkomsten van Nexus. Op onze website vindt u een korte biografie van de auteur. Zijn nieuwe boek over Napoleon verschijnt op 25 september in het Nederlands, nog voordat de Engelse versie verschijnt.

Polen in Beeld organiseert deze lezing samen met het Central and East European Studies Center en het programma Europe 1000-1800, beide van de Universiteit Leiden, en de uitgeverij Balans.

De lezing wordt gehouden in zaal 148 van het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden,  Cleveringaplaats 1. De lezing begint om 18:00 uur en inloop is mogelijk vanaf 17:30. De taal van de bijeenkomst is Engels. De toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Schrijf u dan in via onderstaand formulier. Dan weten wij als organisatie op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen.

Na afloop van de lezing is er tijd voor vragen. U kunt ook het nieuwe boek over Napoleon kopen en laten signeren.

Details lezing Adam Zamoyski

Taal: Engels
Toegang: gratis
Locatie: zaal 148, Lipsiusgebouw Universiteit Leiden
Adres: Cleveringaplaats 1, Leiden
Datum: 27 september
Aanvang: 18:00 uur
Zaal open: 17:30 uur

Schrijf u nu in!    Ik geef Polen in Beeld toestemming deze gegevens te verwerken en te gebruiken in het kader van de lezing. Polen in Beeld deelt deze gegevens niet met derden.*

    Ik ontvang graag in het vervolg de nieuwsbrief van Polen in Beeld.

    Velden met * zijn verplicht

    Samen met onze partners hopen we u op 27 september welkom te mogen heten in Leiden:

    De volgende partijen hebben ons geholpen met PR: