fbpx

Kerstkaart 2021: Magdalena Malik

Kerstkaart 2021: Magdalena Malik 

Dit jaar siert een aquarel van Magdalena Malik onze kerstkaar. Maak hier kort kennis met de kunstenaar. 

Veelzijdig 

Magdalena heeft Poolse taal en landschapsarchitectuur gestudeerd. Veelzijdig als is heeft ze in de boekhouding gewerkt en zich ook beziggehouden met grafisch ontwerpen. Ze maakte onder meer natuurbrochures en educatieve panelen. Haar grootste passies zijn schilderen, fotografie en natuur.  

Aquarellist Malik

Over haar werk als aquarellist schrijft ze: “Ik heb verschillende schildertechnieken uitgeprobeerd, maar vanaf de eerste penseelstreek werd ik verliefd op aquarelleren. Momenteel is dit mijn favoriete vorm van artistieke expressie.  

Aquarelleren biedt je de mogelijkheid om lichte en subtiele afbeeldingen te maken. Het is zijn perfect voor het schilderen van vogels die voor mij de meest interessante modellen zijn. Daar besteed ik de meeste aandacht en tijd aan.” 

Voorkeur voor vogels

“Mijn vogelwerken staan ver van botanische illustraties die elk detail getrouw weergeven, maar ik probeer altijd de aard van de vogelsoort zo getrouw mogelijk weer te geven. Verder schilder ik ook andere dieren, mensen en planten.” 

Hieronder zie je een kleine greep uit het werk van Magdalena Malik. Kijk gerust verder op haar Facebookpagina voor meer werk. Heb je belangstelling voor een van haar werken of wil je haar een opdrachtgeven? Stuur haar dan een persoonlijk bericht via Facebook.

Benieuwd naar de andere kunstenaars en fotografen die in voorgaande jaren onze kerstkaarten sierden? Kijk dan verder onder het kopje 'In Beeld'.

Reacties zijn gesloten.