fbpx

Worstel niet meer met je zwemvliezen

Opvouwbare zwemvliezen, worstel niet meer met koffers inpakken

Voor liefhebbers van snorkelen misschien een bekende scene: de worsteling met het inpakken van je zwemvliezen. Daar komt nu vanuit Polen een antwoord op met opvouwbare zwemvliezen: flodingfins.

Onderstaande video neemt je mee in het ontwikkelproces van deze flippers. Ruwweg bestaan ze uit twee platics profielen die, als je de openvouwt het voetbed vormen en een membraam spannen. Zoals uit het promotiemateriaal blijkt is de beugel voor de voet goed verstelbaar zodat het 'one size fits all' is. Je moet wel duikschoenen dragen.

Voor het membraam zeggen de ontwerpers te hebben gekeken naar de natuur en is daar sprake van mimicry.

Zwemvliezen een succes op kickstarter

De ontwerpers hebben op kickstarter crowdfunding gestart om € 10.000 op te halen. inmiddels staat de teller (stand 15-7) al op meer dan een ton. OP kickstarter zeggen ze in juni te starten met de verzending maar dit is nog als 'next' betitelt. Op de site Indiegogo (vergelijkbaar met kickstarter) wordt juli als levertermijn genoemd.

De flippers zijn met een prijs van rond de € 150 duidelijk voor het segment liefhebber maar gezien het aantal bestellingen zijn die er genoeg.

Of bekijk deze tests in een duikcentrum:

Reacties zijn gesloten.