Uitreiking European Film Awards via online event

Uitreiking European Film Awards via online event

Dit jaar worden de European Film Awards bekend gemaakt via een online event met een grand finale op zaterdag 12 december. Het gehele event start op 8 december met iedere avond om acht uur een programma.

Over European Film Awards

De European Film Awards is een prijs geïnitieerd door de European Film Academy (EFA). EFA is opgericht in 1988 en verenigt nu meer dan 3.800 Europese filmprofessionals met het gemeenschappelijke doel de Europese filmcultuur te promoten. Het hele jaar door initieert de European Film Academy (EFA) een reeks activiteiten die te maken hebben met filmpolitiek en economische aspecten en opleidingsaspecten. Het programma omvat conferenties, seminars en workshops, en een gemeenschappelijk doel is om een ​​brug te slaan tussen creativiteit en de industrie. De Film Awards worden uitgereikt in 23 categorieën.

Nominaties European Film Awards

De door ons fanatiek gepromote film Corpus Christie van Jan Komasa en een hoofdrol van Bartosz Bielenia is vier keer genomineerd. In de categorie Beste film, Beste regisseur (Komasa), Beste manlijke acteur (Bielenia), Beste Screenwirter (Mateusz Pacewicz).

Ook de vermaarde Poolse regisseur Agnieszka Holland is genomineerd met haar film Charlatan over (alternatief) genezer Jan Mikolášek. Op dinsdag is Holland een van de sprekers in het programma 'From Survival to Revival: Building the Post-Covid Future'.

Slotavond - 12 december

De winnaars in deze categorieën European Documentary, European Discovery, European Actress, European Actor, European Screenwriter, European Director and European Film. worden zaterdag de 12de vanaf acht uur bekend gemaakt.

Ook worden dan de nominaties bekend gemaakt voor LUX European Audience Film Award. Een initiatief van het Europese Parlement en EFA in samenwerking met de Europese Commissie en Europa Cinemas.

Voor het verdere programma kijk op de site van EFA.

Reacties zijn gesloten.