fbpx

Witcher, vanaf 20 december op Netflix

Witcher, vanaf 20 december op Netflix

Begonnen als een boekenserie van Andrzej Sapkowski. Het fatansyverhaal van witcher Geralt, een mutant die monsters bestrijdt. Internationaal groot geworden als videogame en binnenkort op Netflix: Wiedźmin, Witcher.

Film of serie?

Het eerste idee was om de boekenserie van Andrzej Sapkowski te verfilmen maar uiteindelijk is gekozen voor een serie om de verhaallijn uit de acht boeken de ruimte te geven. Er staan nu 8 afleveringen gepland voor het (eerste) seizoen. De boeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar, vertaald uit het Engels. Tijd voor een heruitgave met een rechtstreekse vertaling?

Internationale productie

De serie wordt Engelstalig zoals in de trailer ook te horen is maar opnames zijn onder andere gemaakt in Hongarije en Gran Canaria. De Poolse CGI-studio Platige Image is ook betrokken bij de serie. Er is wat onduidelijkheid of de schrijver zelf wel of niet betrokken is als lid van het creatieve team.

De regisseur is de in Tashkent (toen nog de USSR) geboren Alik Sakharov die onder ander tekende voor Boardwalk Empire, House of Cards en Game of Thrones.

De rol van Geralt wordt vertolkt door Henry Cavill. Deze Britse acteur is vooral bekend voor zijn rol als Charles Brandon in de televisieserie The Tudors en als Superman in de film Man of Steel.

Over de schrijver

Andrzej Sapkowski  studeerde economie maar vond zijn draai in een hele andere richting. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames en een graphic novel zijn gemaakt en nu dus ook te zien is als TV-serie. Zijn werk verschijnt in vijftien landen in vertaling. Sapkowski is ook winnaar van de David Gemmell Legend Award.

Het begin

Het bloed van Elfen is de eerste The Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Het verhaal begon in de bundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid.

Voor vijf eeuwen leven mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Totdat het met rust gedaan is: dwergen beginnen hun soortgenoten te vermoorden, elfen nemen hun wapens op tegen elkaar én tegen de mensen.

Te midden van dut tumult wordt Ciri geboren, de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra. Tot grote vreugde van de heksers. Zij is het kind van de profetie dat de wereld voorgoed zal veranderen, ten goede of ten kwade. Het is aan de hekser Geraltvan Rivia, om Ciri te beschermen en iemand te vinden die haar kan helpen zich haar bijzondere gaven eigen te maken en te beheersen.

Release op 20 december

Vanaf 20 december is op Netflix te zien hoe Geralt, de monsterjager, zoekt naar zijn plek in de wereld waarin de intriges waarschijnlijk gevaarlijker blijken dan de monsters.

 

Reacties zijn gesloten.