fbpx

De bijzondere portretten van Ewa Cwikla

De bijzondere portretten van Ewa Cwikla

De van oorsprong Poolse fotografe Ewa Cwikla maakt bijzondere portretten. Naar aanleiding van dit werk verscheen een artikel in de Volkskrant op 19 april: 'Met het licht van Rembrandt'. Hierin beschrijft ze hoe ze aan haar modellen komt door mensen die opvallen op Instagram of op straat of in de winkel aan te spreken.

De link met Rembrandt is volgens haar niet toevallig. ‘Als ik in een museum ben en kijk naar schilderijen van Vermeer of Rembrandt voel ik me thuis.’ en ‘In het spel van licht en donker is het vooral de donkere zijde, die me uitdaagt nog beter te kijken’ zegt de fotografe in de Volkskrant.

Ook geeft ze aan dat ze zo'n zes jaar geleden nog modern werk maakte. Meer over haar achtergrond en ontwikkeling als fotografe is te lezen in het artikel Ewa Cwikla, Toveren met licht op de fotografiewebsite Focus & PhotoQ. Ewa is geboren in Polen (1961) en kwam op haar twintigste naar Nederland. Haar liefde voor fotografie leidde ertoe dat ze een fotowinkel overnam maar zich uiteindelijk puur toelegde op fotografie.

Bij dit artikel plaatsen we een van haar vele foto's die ons aansprak. Voor meer van haar werk kunt u terecht bij genoemde artikelen of op haar Instagram. Daar wordt ook duidelijk dat ze met regelmaat in de prijzen valt met haar fotografie en dat snappen wij.

Reacties zijn gesloten.