fbpx

Huygens Festival met Pools talent

Het Huygens Festival is een klassiek muziekfestival in Leidschendam-Voorburg in het tweede weekend van september. Drie dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg. Dit jaar met onder andere drie Poolse artiesten.

Dit jaar werkt het festival samen met de landen van de Visegrád groep (V4) waardoor ook Pools talent in het programma is opgenomen. Tijdens het openings- en het slotconcert spelen jonge Poolse musici. De Poolse bijdrage aan het openingsconcert zijn de 'Violin Sisters'. Bij het slotconcert is de Poolse bijdrage klarinetist Milosz Otto.

De Poolse pianist Maciej Wierzcholowski brengt twee keer het programma 'Muziek komt tot bloei' waarin het de relatie legt tussen de rol en schoonheid van bloemen en muziek in ons leven.

  • Openingsconcert: vrijdag 10 september 2021, 16:30 — 18:00 | Oude Kerk
  • Muziek komt tot bloei: zaterdag 11 september, 11:30 — 12:15 en 13:00 — 13:45 | Museum Swaensteyn
  • Slotconcert: zondag 12 september 2021, 14:30 — 15:30 | Oude Kerk

Een kleurrijk en divers programma

Hoewel wij hier (natuurlijk) de Poolse bijdrage eruit lichten, is het programma veel grootser van opzet met een diversiteit aan artiesten uit binnen- en uit buitenland. Wat denkt u van Hans Dulfer of de combi muziek en poëzie met Marieke Lucas Rijneveld?

Ga dus snel voor het complete overzicht en tickets naar de site van het Huygens Festival of hun Facebookpagina.

Reacties zijn gesloten.