Metropole Orkest platina in Polen met Andrzej Piaseczny

Het Nederlandse Metropole Orkest heeft een platinaplaat  in Polen. Niet geheel op eigen kracht maar als orkest meespelend op de nieuwe CD van  Andrzej Piaseczny, een zanger uit Kielce, Polen. Het album kwam op 24 maart in Polen op de markt en was in de voorverkoop als 30.000 keer besteld waarmee het album gelijk platina is!

Het album is in het najaar van 2014 opgenomen met het orkest in de studio in Hilversum. en heeft de titel ‘Kalejdoskop’ (caleidoscoop).

Andrzej Piaseczny

De zanger Andrzej Piaseczny, of kortweg Piasek (zand) heeft voor dit album een mix van bestaande en nieuwe nummers opgenomen. De bestaande nummers zijn door arrangeur Robert Lewandowski (niet te verwarren met de voetballer) bewerkt.

De bestaande nummers zijn eigen nummers maar er zijn ook nummers te horen van andere bekende Poolse artiesten zoals zangeressen Kayah en Edyta Bartosiewicz, Robert Gawliński (zanger en gitarist van Poolse rockband Wilki) en rockband Myslovitz.

De titel laat zich op twee manieren verklaren:

  • De diversiteit van deze muziek zou net zo zo kleurrijk en intrigerend moeten zijn als de beelden in een caleidoscoop;
  • Iedere keer als je opnieuw kijkt (luistert) naar de stukken die hij heeft gebruikt voor deze CD zie (hoor) je iets nieuws.

De zanger is in Polen één van de juryleden van 'the Voice'.

Het album Kalejdoskop

Het album is ook verkrijgbaar als special edition. In dat geval staat er een extra nummer op het album én is een DVD toegevoegd met exclusief materiaal van het opnameproces.

Andrzej Piaseczny en Metropole Orkest STILL uit DVDDaarbij geeft Piasek een voiceover bij de verschillende nummers en is te zien hoe hij het orkest voor de opnames toespreekt. Onder de tekst en de muziek worden afwisselend beelden gebruikt uit de studio, van Piasek op het Poolse platteland en van Piasek in Amsterdam. Jammer genoeg bevat de DVD geen ondertitels voor hen die het Pools niet machtig zijn.

Lees, kijk en vooral luister verder...

De video bij dit bericht is de eerste single ‘Kalejdoskop Szczęścia’ van het album en wat ons betreft is het album een aanrader.

‘Kalejdoskop’ is in Nederland bijvoorbeeld te verkrijgen via Amazon.de (op CD), of via iTunes en Google Play als downloads.

Op zijn facebook pagina is te zien hoe hij een rondvaart maakt door Amsterdam (31 oktober 2014) en dat opnames gemaakt worden in Polen, in de omgeving van Kielce waar hij woont (25 november).

Onze tekst is mede gebaseerd op het nieuwsbericht van Metropole Orkest.

Reacties zijn gesloten.