fbpx

Benefietconcert: 9000 euro voor vluchtelingen in Polen

Benefietconcert: 9000 euro voor vluchtelingen in Polen

Afgelopen donderdagavond was in Voorburg een benefietconcert voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Polen. De avond, georganiseerd door Rotary Club Voorburg Vliet bracht 9000 euro op. Hieronder het persbericht dat de Rotary Club uitbracht.

Prachtige opbrengst benefietconcert voor hulp aan Oekraïne

Het benefietconcert van Rotary Club Voorburg Vliet voor de bevriende Poolse Rotary Club Warszawa -Konstancin voor hun hulp aan Oekraïense vluchtelingen heeft 9,000 Euro opgebracht.

De club is heel dankbaar voor alle concertbezoekers en donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt. Een bijzonder woord van dank aan Rotary Voorburg die een donatie van 1,000 Euro heeft gedaan.

De mooie opbrengst is mede te danken aan het fonds ‘Rotary helpt Oekraïne’ van de overkoepelende organisatie van Rotary in Nederland, die de opbrengst heeft verdubbeld.

Hulp aan vluchtelingen en medicijnen voor ziekenhuis

De bevriende Rotary Club Warszawa- Konstancin in Polen kan met dit geld de hulp aan vele vluchtelingen in Konstancin-Jeziorna voortzetten evenals ook Oekraïense Rotary Clubs voorzien van noodzakelijke hulpgoederen zoals medicijnen voor een ziekenhuis in Lviv.

De speech van wethouder Floor Kist gaf een mooie analyse van de situatie, tegenover oorlog staat niet vrede maar staat beschaving. Hij was zichtbaar trots op de beschaving van de avond en roemde ook alle andere initiatieven die in de gemeente zijn opgezet om Oekraïners te helpen.

"A friend in need...."

Ook de plaatsvervangend ambassadeur van Polen, Piotr Samerek, die namens de Rotary Club Warszawa-Konstancin de cheque in ontvangst nam, was onder de indruk van de solidariteit die ontstaan is doordat er ruim 25 jaar een stedenband is geweest tussen Leidschendam-Voorburg en Konstancin-Jeziorna en die zich nu via de Rotary Club heeft voortgezet. Hij omschreef het als ‘a friend in need is a friend indeed’.

Het was een prachtige avond in de Oude Kerk waar dankzij de vrijwilligers van Midvliet heel veel mensen van konden genieten. Voorafgaand aan het concert speelde beiaardier Gerda Peters Oekraïense melodieën op het carillon en sloot zij af met het Oekraïense volkslied.

Op de foto vlnr José Stijntjes van Rotary Club Voorburg, concertorganisatoren Annet Weijermars en Henk Jaap Kloosterman en Rotary Club Voorburg-Vliet voorzitter Lizi van Vollenhoven

Vlnr plaatsvervangend ambassadeur van Polen,Piotr Samerek met de musici van ensemble ‘t hART, Nadia Askarova, Inez Popko en Katja Dirven en wethouder Floor Kist.

Ensemble ‘hART met Inez Popko op dwarsfluit, Katja Dirven op cello en Nadia Askarova op zowel piano als clavichord, speelde een prachtig en afwisselend programma met daarin onder andere Oekraïense, Russische en Poolse muziek. Tussendoor vertelden de musici over de muziek wat het programma nog interessanter maakte.

Ook in Konstancin-Jeziorna werd meegekeken en genoten van de prachtige muziek. Andrzej Cieslawski, voorzitter van de Rotary Club Warszawa-Konstancin is geraakt door het prachtige bedrag wat snel zal worden overgemaakt en belooft dat elke cent ten goede komt aan hulptransporten naar Oekraïne en de opvang van vluchtelingen in zijn woonplaats.

Hij vond de symboliek van een ensemble bestaande uit Oekraïense, Russische en Poolse musici ook heel symbolisch, de omgangsvormen van musici zouden tot voorbeeld moeten dienen en hoe mooi zou het zijn als politici hun ‘spel’ ook op dezelfde wijze als musici zouden spelen.

Op de foto boven het beircht: Plaatsvervangend ambassadeur Piotr Samerek neemt de cheque in ontvangst namens de Rotary Club Warszawa-Konstancin in ontvangst van Rotary Club Voorburg-Vliet voorzitter Lizi van Vollenhove.
Alle foto's via Rotary Club Voorburg-Vliet 

Reacties zijn gesloten.