Fisz Emade Tworzywo in Rotterdam

Fisz Emade Tworzywo in Rotterdam

De kern van dit gezelschap dat op 25 januari 2020 optreedt in Rotterdam zijn de broers Bartek "Fisz" en Piotr "Emade" Waglewski, Fisz Emade. Samen met Michał Sobolewski (gitaar), Mariusz Obijalski (toetsen) en Marcin Pendowski (basgitaar) vormen ze Tworzywo. Zijn brengen op hun laatste album 'Radar' een mix van pop en rock met een stevige vleug retro jaren tachtig.

Binnen het duo Fisz Emade zorgt Fisz voor de teksten en Emade voor de muziek. Voor de liveoptredens ondersteunen genoemde muzikanten het duo. Over de jaren heen heeft het duo zich aan verschillende stijlen gewaagd zoals hip hop en meer elektronische muziek. Hun derde album 'Mamut' (luister op Spotify) met deze elektronische hip hop werd door verschillende muziekjournalisten in 2014 als beste album van het jaar bestempeld. Dit album werd platina en won de Fryderyk Award in 2015 als beste album in de categorie Electronic Music, Alternative Music.

Art Stage Promotion

Het concert is een initiatief van Art Stage Promotion die concerten organiseert (met Poolse artiesten) in Duitsland, België en Nederland.

Het concert is op 25 januari in Club Baroeg Rotterdam. De zaal gaat open om 19:00. Meer info en kaarten via Club Baroeg.

Albums

De video boven dit bericht 'Dwa Ognie' is van hun dit jaar verschenen zesde album 'Radar'. Beluister het album op Spotify onder de onderstaande video. In 2017 verscheen hun vijfde album 'Numer 1' en in 2016 'Drony'. Van dit vierde album komt het onderstaande nummer 'Biegnij dalej sam'. Daarop is de elektronsiche hip hop al verruild voor de meer (elektische) rock achtige sound.

Reacties zijn gesloten.