fbpx

Polonoise, nu ook ‘on stage’: 2 maart De Doelen Rotterdam

Polonoise, nu ook 'on stage': 2 maart De Doelen Rotterdam

Ruim een jaar geleden verscheen het album Polonoise van Holland Baroque met door Poolse muziek geïnspireerd werk van Telemann. Het heeft even geduurd maar nu kunt u ook live genieten van deze muziek. Het gezelschap treed woensdagavond 2 maart op samen met de Canadese stervioliste Aisslinn Nosky.

Voor Polonoise verzamelde Holland Baroque de werken die Georg Philipp Telemann componeerde naar aanleiding van zijn reis door Polen. De Poolse concerti en dansen van Telemann klinken in dit programma energieker dan ooit tevoren. Lees ons artikel dat we schreven bij het verschijnen van het album.

Telemanns manuscript Danse d’Polonie (TWV45) was de aanleiding voor dit album. Hierin noteerde hij de dansen die hij tijdens zijn verblijf in Polen hoorde. Vanuit deze verzameling onderzocht Holland Baroque, samen met Aisslinn Nosky, hoe Telemann de Poolse stijl in zijn eigen werken toepaste. Laat u meevoeren naar de wilde natuur, glooiende bergen en kroegen in Poolse, pittoreske dorpjes.

We zagen mensen dansen

Judith Steenbrink

En over de samenwerking:

Voor mij zal Telemanns Poolse stijl voor altijd geassocieerd worden met deze fantastische hereniging met mijn muzikale familie.

Aisslinn Nosky

Woensdag 2 maart, 20.25 uur, De Doelen Rotterdam. Kaarten via de site van De Doelen.

Polonoise behind the scenes

Holland Baroque maakte een mini documentaire hoe achter de schermen, voor de microfoons, het album tot stand kwam.

Foto van Wouter Jansen via Holland Baroque

Reacties zijn gesloten.