Tango uit Polen op Dutch Tangoweek

Tango uit Polen op Dutch Tangoweek (die een dagje duurt)

Waar de Dutch Tangoweek normaal optredens van verschillende bands uit verschillende landen op het podium samenbrengt doen ze het dit jaar met een livestream. Onder de optredende muzikanten is het Poolse kwartet Bandonegro. Ze treden op in de livestream van 31 mei op om 16:30.

Hoewel Polen bekend staat om zijn eigen tangomuziek uit het multiculturele Warschau van de jaren twintig en dertig uit de vorige eeuw, speelt dit gezelschap onvervalst Argentijnse Tango.

Bandonegro bestaat uit Michał Główka op Bandoneon / Accordeon, Jakub Czechowicz op viool, Marek Dolecki op piano en Marcin Antkowiak op Contrabas. Alle heren zagen het levenslicht in 1993 in Poznań en hun samenwerking begon al op de leeftijd van 15 jaar. Begin deze maand verscheen een livealbum Live at Artis Hall.

“Unusual energy and unique sound. There are only four band members but they sound like a 10-person orchestra!”

Nito Garcia (Argentijnse danser)

Hoewel ze met hun muziek onversneden Argentijnse klanken brengen waaronder klassiekers als Libertango of het stuwende La Yumba schuwen ze het experiment niet getuige bijvoorbeeld hun uitvoering van Englishman in New York in een live-uitvoering die dit jaar uitkwam. Niet alleen is het 'ruwe materiaal' werk van Sting in plaats van de Argentijnse meesters, de bewerking is ook ronduit jazzy te noemen. Ook waagden zij zich aan een cover van Małgośka van de Poolse (levende) legende Maryla Rodowicz 

Voor liefhebber van de (Argentijnse) Tango is de livestream sowieso een aanrader waarbij wij extra de blik richten op het optreden van Bandonegro om half op zondag 31 mei.

Foto via de site van de band.

Reacties zijn gesloten.