Tien deelnemers aan Nationaal Songfestival Polen

Een ideaal berichtje voor het weekend en de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. Op 3 maart wordt in Polen het nationale songfestival gehouden. De winnaar hiervan mag later in mei naar Portugal voor deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Er doen er tien kandidaten mee op 3 maart. Hieronder, op alfabetische volgorde, van iedere kandidaat een Youtube clip om vast in de sfeer te komen. Wat wel opvalt is dat het heel verschillende stijlen zijn en dat er dus daadwerkelijk wat te kiezen valt.

Onderaan het bericht een Spotify playlist voor zo ver de nummers al beschikbaar zijn.

Future Folk

Van het nummer ‘Krakowiacy i górale’ is nog geen video online beschikbaar dus daarom onderstaande meest recente toevoeging op hun Vevo kanaal. Zoals de naam Future Folk al doet vermoeden is de muziek een folk en eigentijdse invloeden.

Gromee feat. Lukas Meijer

Hoewel de naam een Nederlands linkje doet vermoeden is Lukas Meijer volgens ons Zweeds en werkt hij dus mee aan het nummer: ’Light me up’

Happy Prince

Met het nummer ‘Don’t let go’:

Ifi Ude

Met het nummer ‘Love is stronger’

Isabel Otrebus

Vorige jaar werd ze met het nummer Voiceless vierde tijdens de nationale competitie en ging Kasia Mos met 'Flash Light' naar het Eurovisie Songfestival. Dit jaar een nieuwe poging met 'Delirium'.

Maja Hyży

Het nummer ‘Skin’ konden we niet vinden dus hierbij een ander nummer ter beeldvorming:

Marta Gałuszewska

De meest recente winnaar van The Voice of Poland. Ze werd daar gecoacht door Michal Szpak, die in 2016 in Stockholm achtste werd in de finale. Haar nummer heet ‘Why don’t we go’.

Monika Urlik

Met het nummer ‘Momentum’

Pablosson

Met het nummer ‘Sunflower’

Saszan

Met het nummer‘Nie chcę ciebie mniej’

Afwachten wie in mei naar Lisabon gaat en in de halve finale van 10 mei mag proberen door te dringen tot de finale op 12 mei.

De Spotify Playlist

Reacties zijn gesloten.