Vijfde editie Chopin Festival voor tweede keer in Kasteel Oud Poelgeest 

Komende zomer organiseert de Chopin Stichting Nederland voor de vijfde keer hun Chopin festival. Daarmee mogen we ondertussen spreken van een traditie. Zeker nu ze hun stek gevonden lijken te hebben in het hartje van de zomer in kasteel Oud Poelgeest.

Doel van de stichting is het laten klinken van de muziek van Fryderyk Chopin, in uitvoeringen door gerenommeerde musici en aanstormend talent. Voor dit laatste wordt steeds contact gezocht met conservatoria en met laureaten van concoursen, zoals bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours. om verder kennis te maken met de stichting is hun site en ons interview met bestuurslid en artistiek directeur van het festival Clara Biermasz.

Na een eerste editie in het museum Panorama Mesdag vond het festival zijn weg via Groningen en de Uilenburg Sjoel in Amsterdam naar kasteel Poelgeest. Daarmee verschoon het festival ook van het najaar naar het hartje van de zomer waardoor ook buitenconcerten mogelijk werden.​

"Influenced by Chopin"

Ieder jaar werkt de stichting met een thema voor het festival, dit jaar is het thema "Influenced by Chopin". Het festival is van vrijdagavond 2 augustus tot en met zondagmiddag 4 augustus en wordt omlijst bij beide avond concerten met 'meet and great' met de artiesten. Op zondagmiddag is na het concert Chopin au vin: afterparty met Poolse wijnen van Marek Dymkowski.

Meer informatie is te vinden via: www.chopinstichting.com en via die site worden ook de kaarten verkocht.

Afbeelding Vlad Vasnetsov from Pixabay

Reacties zijn gesloten.