fbpx

Opening galerie met aansprekende Poolse hedendaagse kunst in Eindhoven

Midden maart opent in Eindhoven Galerie Gemini de deuren. De galerie brengt werk van Poolse hedendaagse kunstenaars naar Nederland en is te vinden aan de Strijpsestraat 52 in Eindhoven.

Voor de initiatiefnemers Piotr en Agnieszka vertelt kunst een verhaal: "Wij van Gemini Gallery hebben met trots een galerij vol verhalen die nog niet in Nederlandse kunstgalerijen verteld hebben mogen worden". Het zijn schilderijen en beeldhouwkunst die deze verhalen vertellen.

Te zien zijn de bijzondere figuren Paulina Góravan waarvan de grote ogen je aanstaren, abstracte kleur explosies van bijvoorbeeld Michał Jamioł, of het meer stilistische werk in gekleurd hout van Bartosz Kaczmarczyk. Deze en nog ruim tien andere kunstenaar stellen zich voor op de site van de galerie.

Tijdens het Chopin festival afgelopen najaar konden bezoekers al kennismaken met werk van enkele kunstenaars. Hun werk vormde het decor voor de optredens. Daaronder het werk 'Great Harmony'.

De opening van de galerie is op11, 12 en 13 maart. Agnieszka en Piotr verwachten tientallen gasten waaronder oud voetbaltrainer Aad de Mos, designstyliste Jeanne Molegraf en kunstcriticus Marie Jose Bies.

Na de opening zijn de reguliere openingstijden van de galerie:

  • Maandag tot Woensdag, op afspraak en
  • Donderdag tot Zondag van 12:00 tot 17:00.

Check actuele tijdens en adresgegevens op de site van de galerie.

Boven dit bericht het werk UrbaniQ (2021) van Bartosz Kaczmarczyk, foto via GeminiGallery.

Reacties zijn gesloten.