Interview met de schrijfster van Vrachtbrief

Wanneer:
26 februari 2019 @ 20:15 – 21:45
2019-02-26T20:15:00+01:00
2019-02-26T21:45:00+01:00
Waar:
Van Kemenade & Hollaers
Ginnekenweg 52-54
Breda
Kosten:
€ 5,00
Interview met de schrijfster van Vrachtbrief @ Van Kemenade & Hollaers

Op dinsdag 26 februari interviewt Ivan Borghstijn Miriam Guensberg over haar nieuwe roman Vrachtbrief

Frans Ruczynski, Voorzitter Generaal Maczek Museum houdt een korte inleiding waarin hij de relatie legt tussen het boek van Miriam Guensberg en de geschiedenis van de oorlog en de bevrijding door de Polen nu 75 jaar geleden. Daarna wordt een korte documentaire van 12 minuten vertoond. Deze documentaire gaat in op de voorbereidingen en motivatie voor de bouw van een Generaal Maczek Memorial aan de Ettense Baan in Breda.

  • Aanvang 20:15 entree € 5,00 incl. consumptie
  • Boek en toegang tot de avond € 22,50

Recensie voor Grensgeluiden door Hein van Kemenade

Svp reserveren via info@kemhol.nl

"Hoofdpersoon van Vrachtbrief is de Poolse Myron Kaminski. Ooit vocht hij bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkte hij voor het Vaticaan, waar hij tijdens zijn werk op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen jeugd. Hij wordt Nederlander en vergaart een vermogen waarmee hij unieke oldtimers koopt. In het zicht van de dood voelt hij spijt en heimwee naar de prachtige vrouwen die hij in zijn wilde jaren heeft bemind. Hij spoort zijn onwettige nazaten op en schenkt hun zeven topstukken uit zijn autocollectie. In zeven bekentenissen neemt hij de lezer mee in zijn bewogen, amoureuze bestaan. "

Miriam Guensberg is filosofe en schrijfster. Haar romans stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Ze heeft zich voor Vrachtbrief opnieuw laten inspireren door de ervaringen van haar vader. ‘Ik schrijf fictie, maar ben een dochter van een in 1908 geboren Poolse jood, wiens leven zwaar beproefd is door de Poolse geschiedenis. Ik probeer steeds andere aspecten van die dramatische geschiedenis te belichten,’ aldus Guensberg, verwijzend naar thema’s die ook in haar eerdere romans Poolse tranen (genomineerd voor de WIZO Literatuurprijs 2015) en Ooit te vinden zijn. De ervaringen worden ditmaal verteld door een afvallige priester én oldtimerverzamelaar die terugblikt op zijn bandeloze leven.

 

No Comments Yet.

Geef een reactie