fbpx

Duetten van keramiek en schilderkunst: Sensueel en provocerend

Op 25 juni opent In Gallery Gemini een tentoonstelling van duetten van keramiek en schilderkunst Poolse kunstenares Joanna Roszkowska. De kunstenares is op zaterdag 25 en en zondag 26 juni zelf aanwezig.

WHAT I HAVE IN MY MIND

In de tentoonstelling WHAT I HAVE IN MY MIND presenteert de kunstenares ongeveer 15 van haar nieuwste duetten.

De zogenaamde "Duetten" - een combinatie van een beeldhouwwerk en een schilderij - vormen een compleet, elkaar aanvullend en doordringend verhaal waarin het ene het andere weerspiegelt. Hun gemeenschappelijk kenmerk is de dynamiek en expressiviteit.

Joanna Roszkowska is afgestudeerd in de faculteit voor Industrieel Design van de Kunstacademie. Ze woont en werkt in Warschau. 

De kunstenares grijpt vaak naar moeilijke, beschamende of verborgen onderwerpen en ontbloot ze. Ze doorbreekt taboes en stereotypen. Haar sculpturen zijn soms sensueel, zintuiglijk en provocerend. Ze hebben betrekking op interpersoonlijke relaties als of de contacten tussen de mens en de natuur. 

Keramiek

In haar sculpturen is haar bijzondere aanpak van de keramiek zichtbaar. De vormen van haar sculpturen zijn experimenteel en onvoorspelbaar,. Daar zit een sterke wil achter om te experimenteren en om op zoek te gaan naar het onbedoelde en verrassende. Ze maakt geen schetsen, ze verdiept zich helemaal in klei en laat zich door de interactie tussen haar lijf en het materiaal meeslepen.

Vernissage

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op 25 juni om 15 uur in de Gemini Gallery, Eindhoven, Strijpsestraat 52. Details over de locatie en openingstijden vindt u op de website van Gemini Gallery. Lees ons artikel over de start van de gallerij.


Reacties zijn gesloten.