fbpx

Eerste expositie van NeSpoon in Nederland bij OD Gallery Amsterdam

Volgers konden al eerder kennismaking met de street art van NeSpoon. Ze maakt kunst gebaseerd op patronen van traditionele kant. Voor het eerst is haar werk nu te zien in een tentoonstelling in Nederland. Ze exposeert in samenwerking met SC Szyman. De expositie heeft als titel #Ceramicstreetart & #Copypaste en is te zien in Amsterdam de O.D. Gallery.

NeSpoon: keramische street art

Waar de grootste patronen op gevels in het oogspringen, gaat het ontstaan daarvan terug naar de keramische straatkunst. Klei is haar voornaamste materiaal. Het waren keramische objecten met kantmotieven die in 2009 als eerste op straat plaatste. Sinds die tijd heeft zij honderden van dergelijke bewerkelijke stukken achtergelaten in de straten van steden over de hele wereld.

Over de hele wereld is een van de populairste manieren om keramisch vaatwerk te versieren, het aanbrengen van kant op verse klei. Zo ontstaat het patroon. Op een dag realiseerde NeSpoon zich dat deze motieven op zichzelf al intrigerend zijn, ze hebben geen excuus zoals een bord of een mok nodig om te bestaan. Ze begon zulke kantloze objecten te maken en op muren te plakken en te schilderen.

Van elke keramische kant worden twee exemplaren gemaakt: één wordt ergens op straat achtergelaten, de andere wordt het middelpunt van het fragiele kunstobject. De titel van elk werk is de naam van de stad waar het tweede exemplaar van de kant is achtergelaten. Dergelijke werken zullen te zien zijn op de tentoonstelling over het onderwerp van O.D. Gallery.

SC Szyman: Posters

SC Szyman heeft een achtergrond in de architectuur. Als kunstenaar en grafisch ontwerper is hij sinds 2002 actief 'op straat'. Vanaf het begin gebruikte hij ruwe grafische vormen, voornamelijk uitgedrukt in stencils en stickers. Sinds 2010 legt hij zich toe op het maken van zeefdrukposters als artistiek medium. In het verlengde daarvan maakt hij muurcomposities die volledig uit posters bestaan, waardoor intrigerende ruimtelijke vormen ontstaan. Een nieuwe invulling in de Poolse poster traditie.

O.D. Gallery

De O.D. Gallery richt zich op het naar Amsterdam halen van opkomende en gevestigde Nederlandse en internationale straatkunstenaars. Daarmee willen ze nieuwe namen brengen en de straten opfleuren met verse kunst van over de hele wereld. Nu dus NeSpoon en SC Szyman uit Polen die op 3 september bij de opening aanwezig waren. Hun werk is nog te zien tot eind oktober.

Details via de site van O.D. Gallery.

Foto boven dit bericht en beide berichten in het bericht zijn van de Facebookpagina van O.D. Gallery: https://www.facebook.com/photo/?fbid=490794213051893

Reacties zijn gesloten.