“God heeft een geweldig gevoel voor humor.”

"God heeft een geweldig gevoel voor humor." volgens de dakloze Pool Adam Piekarski. Hij schilderde de afbeelding voor de kerstzegels van het Vaticaan.

Wie deze dagen een kerstkaartje krijgt vanuit de stad van de Heilige Zetel moet extra aandacht besteden aan de rechtbovenhoek. Het kunstwerk wat te zien is op de postzegel, is van de hand van de Pool Adam Piekarski.

Perkarski ging zes jaar geleden naar Rome op zoek naar een beter leven maar vond geen werk, raakte dakloos en aan de drank. Tijdens het wachten bij de openbare douches in Vaticaanstad maakt Adam schetsen. Een vrijwilligster die daar werkte stelde Adam voor aan Pater Ruben die op dat moment op zoek was naar een schilder voor het portert van de heilige Clemens Maria Hofbauer, medeoprichter van de congregatie van pater Ruben. Pater Ruben voorzag Adam van verf en penselen en vond een werkruimte.

Van hieruit ging het balletje rollen en nu staan zijn schilderijen dus op de kerstzegels van Vaticaanstad.

"Het leven is een mysterie en God wilde het zo" valt te lezen op KN.nl. "Wat er is gebeurd is een droom en ik kan het nog steeds niet geloven. God heeft een geweldig gevoel voor humor." zegt de kunstenaar.

De zegels zijn online te bestellen bij de Commercializzazione Filatelica e Numismatica.

Bron KN.nl

Reacties zijn gesloten.