fbpx

Aleksandra Gaca wint Dutch Design Award voor 3D textiel

Aleksandra Gaca wint Dutch Design Award voor 3D textiel

Aleksandra Gaca krijgt de award voor het interieurontwerp van een concept car van Renault, de Symbioz: Een extensie van het huis op de weg.

De Dutch Design Award is een prestigieuze prijs. Met de wedstrijd, de Awards Show en een overzichtstentoonstelling is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Hiermee toont en beloont DDA het beste op het gebied van Dutch design en brengt zij winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt het hoogtepunt van Dutch Design Week, dat jaarlijks ruim 300.000 bezoekers trekt.

Meer over Aleksandra Gaca

Aleksandra Gaca ontwerpt innovatief geweven textiel. Daarmee creëert ze oplossingen, producten en installaties waarmee ze, letterlijk, vorm geeft de behoefte en identiteit van de opdrachtgever. Haar ontwerpen vinden toepassing in interieur, architectuur, mode en tentoonstellingen.

Ze combineert experimentele weeftechnieken en was een pionier met 3D geweven textiel. Daarmee combineert ze esthetiek met de isolerende of akoestische eigenschappen. Bij de ontwikkeling combineert ze traditionele, ambachtelijke technieken met die van de nieuwste industriële mogelijkheden. Haar werk valt met regelmaat in de prijzen en nu dus de Dutch Design Award.

Via haar website kan u kennis maken met haar werk in de rubrieken: Speciale projecten (waaronder dat voor Renault), 'Architextiles Project', Akoestische kunst[panelen en Collecties.

Aleksandra is geboren in Łódź, misschien niet toevallig de textiel stad van Polen, en woont en werkt in Delft.

 

Foto's via de site van Aleksandra Gaca.

Reacties zijn gesloten.