fbpx

Uniek design van Tomasz Miłosz

Bij de combinatie 'Polen' en 'Piano' is Chopin het eerst volgende om aan te denken maar dit bericht neemt een andere wending. Het gaat over 'Roland' en 'Tomasz Miłosz'.

Ontwerpwedstrijd

Het merk Roland is bij velen vooral bekend van de keyboards en synthesizers omdat deze zichtbaar zijn als bands ze gebruiken tijdens optredens maar daarnaast maken ze ook gitaren,versterkers, mengapparatuur, drumtoestellen en orgels en de klassieke vleugels. Ook maken deze digitale piano's in mooie behuizingen. Gegeven dat met moderne technologie er een grote vormvrijheid ontstaat heeft Roland eind vorig jaar een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

De winnaars

Het doel was om drie prijzen uit te reiken: Eén Grand Prize Award, één Excellence Award, één Incentive Award. Gegeven de hoge kwaliteit van de inzendingen werd echter besloten om vijf Incentive Awards uit te reiken en één daarvan was voor Tomasz Miłosz uit Polen met de space classica.

Verder vielen ons nog twee ontwerpen op: De Sonus van Nicolla Russo uit Italië en de Amber Unleashed van Rebekah Winegarner uit USA. De eerste omdat deze naar onze mening (en ja smaak is persoonlijk) echt afwijkt van het traditionele ontwerp van een klassieke vleugel en de tweede omdat amber snel de associatie oproept met Polen waar veel amber gevonden wordt aan de Oostzee.

excellence_award incentive_award_rebekah_winegarner

De ontwerper Tomasz Miłosz deed in 2015 eerder van zich spreken met een inzending in een designcompetie van Mazda:

Reacties zijn gesloten.