fbpx

Afmeren is af…..en dus te zien

Afmeren is af.....en dus te zien

Tijdens de pleinbioscoop is dit jaar voorafgaand aan de kaskraker Dunkirk de korte Rotterdamse productie 'Afmeren'  te zien. De korte film van de filmmaker Reyndert Guiljam is vorig jaar gepitcht tijdens de pleinbioscoop en is vervolgens via het Cinecrowd platform (mede)gefinancierd. Een initiatief dat we op verschillende manieren hebben ondersteund. De vertoning op het Plein is de première van deze korte film.

Voorpremière op zaterdag 11 augustus

Wil je met ons naar de voorpremière? Dat kan, stuur ons dan even een berichtje. De eerste drie zie we de dan zaterdag in Rotterdam.

Het verhaal van Afmeren in een notedop

Marek runt samen met zijn zus een Poolse winkel die de oude Theo regelmatig bezoekt. Marek heeft een zwak voor deze eenzame zeeman en gaat hem helpen om zijn boot klaar te maken voor een laatste reis. Het begin van een vriendschap, maar hun verschillende karakters zijn voorbestemd om te gaan botsen.

De acteurs

De rol van Theo wordt gespeeld door 'Dolle' Dries van der Velden. Eerder te zien in 'Man bijt hond' en op Dumpert. Naar aanleiding van de film ging het AD bij Dries langs. De rol van Theo is zijn film debuut maar lijkt als oud zeeman op zijn lijf geschreven zoals uit zijn verhalen voor TV Rijnmond blijkt.

De rol van Marek wordt gespeeld door Thomas Huykman. Ook voor Thomas, met deels Poolse roots, is het zijn eerste rol.

Meer van de makers op hun Facebookpagina.

Hieronder de pitch van vorig jaar...

Reacties zijn gesloten.