fbpx

Poolse bijdragen aan IFFR

Net als vorig jaar zijn er dit jaar twee Poolse bijdragen te bekijken op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dit zijn:

  • Analysis of Emotions and Vexations van Wojciech Bąkowski;
  • 11 Minutes van Jerzy Skolimowski

Analysis of Emotions and Vexations is een animatie van 14 minuten waarbij met potloodtekeningen de kunstenaar zijn gevoelens in beeld brengt, letterlijk als illustratie bij zijn gesproken tekst en muziek. Wojciech Bąkowski leverde vorig jaar ook een bijdrage en op onze pagina over 2015 kunt u daar meer over teruglezen.

De film wordt vertoond op zaterdag 30 januari om 17:15 in Lantaren Venster zaal 2.

11 minutes

Hoewel de naam ‘11 minutes’ misschien anders doet vermoeden is dit een volwaardige film van 81 minuten van Jerzy Skolimowski, een van de bekendste Poolse filmmakers. De film boven dit artikel is de trailer van deze film.

Skolimowski heeft talrijke prijzen op zijn naam staan, zowel als regisseur en scenarioschrijver. Zo was hij mede scenarioschrijver van onder andere de debuut film van Polanski ‘ Knife in the Water’. Maar ook als acteur was hij actief.

Tot zijn bekendste films horen “Moonlighting“ (1982). Een film over een Poolse arbeider in de bouw in het Verenigd Koninkrijk waarbij de hoofdrol wordt vertolkt door Jeremy Irons. Verder zijn bekend de verfilming van Witold Gombrowicz's Ferdydurke “30 Door Key” (1991), “Four Nights with Anna” (2008) en “Essential Killing” (2010).
Zie de trailer hieronder:

Online is een van zijn eerste films terug te zien ‘Hamleś’, een stomme film gebaseerd Shakespeare en geplaats in communistisch Polen van de jaren zestig:

De film ‘11 minutes’ wordt vertoond op:

  • donderdag 28 januari om kwart over twaalf in Pathé 6 Oude Luxor
  • vrijdag 29 januari om kwart over vier in het Oude Luxor
  • donderdag 4 februari om half elf in het Oude Luxor
  • zaterdag 6 februari in Lantaren Venster zaal 5.

Tickets via de site van IFFR.

Reacties zijn gesloten.