Fotografie als kunst

Dat fotografie ook een kunst vorm is, illustreren de foto's van Poolse fotografen in National Geographic. We hebben al eens eerder foto´s uit National Geographic uitgelicht van Poolse makelij. In de uitgave van februari in het onderdeel zien dit keer ook weer twee mooie Poolse foto´s.

Zwart - Wit

De eerste foto is deze serie is de mooie foto boven dit artikel van de fotograaf Marcin Ryczek, gemaakt in Kraków in Polen. Bij een bezoek aan de website van deze fotograaf ziet u dat deze foto geen toevalstreffer is. Hij maakt meer van deze foto's waarin een spel van kleur, of zwart - wit met geometische vormen een rol speelt.

Sleetje rijden

Dit lijnenspel van sleden achter een tractor komt ook uit Polen en is gemaakt door Kacper Kowalski. Op zijn website is te zien dat ook deze foto past bij zijn handelsmerk. Luchtfoto's, recht van boven. Foto's die een mooie geometrie laten zien maar bij nadere bestudering ook gewoon details laten zien van de scene die is gefotografeerd. Zijn foto's hebben we al eens eerder uitgelicht.

20160210_182457

Reacties zijn gesloten.