fbpx

Benefietconcert Stichting Poolse Weeskinderen

Nu evenementen weer mogelijk worden, organiseert de Stichting Poolse Weeskinderen weer een benefiet concert. Het bestuur is zelf recent nog in Polen geweest om te zien wat er met de donaties gebeurt. Hoewel steeds minder afhankelijk van de Nederlands hulp, blijft een bijdrage welkom. Daarom de uitnodiging om de stichting te steunen en het concert te bezoeken. Wilt u meer weten over de stichting, lees dan ons eerdere bericht hierover.

Rokindor Duo

Alisdair Pickering is componist en gitarist en afkomstig uit Engeland. In 2015 kwam hij naar Nederland om compositie te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werkt als componist/arrangeur met orkesten en Big Bands uit heel Europa, zoals het Riccotti Ensemble, het Metropole Orkest en het Czech Studio Ochestra in Praag. In Nederland werkte hij onder andere met het Amsterdam Funk Orkest en vormt samen met panfluitiste Emma Karels het Folk duo Rokindor.

Emma Karels studeerde Docerend Musicus aan het Conservatorium van Amsterdam en volgt daar momenteel de master Muzikaal Leiderschap. Ze is breed opgeleid en thuis in verschillende muziekstijlen. Ze bespeelt meerdere instrumenten maar de panfluit is haar eerste instrument. Tijdens haar studie heeft ze liefde voor muziek uit andere delen van de wereld opgevat, waaronder volksmuziek uit de Balkan en Celtisch/Ierse muziek. Momenteel is Emma werkzaam in het basisonderwijs, op de muziekschool en werkt ze mee aan verschillende muzikale projecten.

Tijdens de lockdown is het Rokindor Duo ontstaan. Alisdair en Emma ontdekten een gedeelde liefde voor traditionele muziek en zijn begonnen met het opbouwen van een repertoire. Ze zijn geïnspireerd door ensembles als Flook, Alasdair Fraiser & Tony Mcmanus en The Bothy Band. Ze weten hun verschillende muzikale achtergronden samen te voegen en ontdekken telkens opnieuw hoe ze hun ervaring en expertise kunnen inzetten tot het creëren van nieuwe en frisse klanken.

Tijdstip en kosten

 • Wanneer: 28 oktober 2021
 • Waar: Comenius Museum, Kloosterstraat 33
 • Contact? Naarden tel: (035) 694 30 45
 • Tijden:
  • Diner bij Acquavite: 17.30 uur
  • Aanvang Concert: 20.00 uur
  • Museum open: 19.45 uur
 • Uw donatie:
  • voor Concert en Diner € 65.-
  • Concert alleen € 22,50

Inschrijven

De bijeenkomst is alleen toegankelijk die in het bezit zijn van een QR-code, een coronatest, die niet ouder dan 48 uur mag zijn, of een bewijs dat men al corona heeft gehad.

Aanmelden kan door overmaken van het benodigde bedrag op de rekening van de stichting (IBAN: NL68 INGB 0000 3337 37) onder vermelding van het gewenste aantal  kaarten. Uw entreebewijzen liggen op de avond zelf dan voor U klaar.

Setlist

Het duo speelt de volgende stukken:

 1. Maids Of Mitchelstown                                 
 2. Ships Are Sailing / The Gravel Walks
 3. Loch Katrine’s Lady 
 4. Suite uit Transsylvanië  Arr. Constantin Arvînte     
  1. Cîntec Batrînesc
  2. Dantu-n Patru
  3. Ardeleana
  4. Hategana 
 5. Roslin Castle / Miss Gordon of Gight
 6. Bidh Clann Ulaidh
 7. Ye Banks and Braes Arr. Robert Burns (guitar solo)
 8. Improvisation
 9. Ajde Jano (uit voormalig Joegoslavië)*
 10. Padraigs

Alle nummers zijn traditioneel, gearrangeerd door Rokindor (tenzij anders vermeld)

*) Ajde Jano is voro onze trouwe volgers bekend van de band Kroke.

Reacties zijn gesloten.