Benefietconcert voor Stichting Poolse Weeskinderen Naarden

Wanneer:
18 oktober 2018 @ 18:00 – 22:00
2018-10-18T18:00:00+02:00
2018-10-18T22:00:00+02:00
Waar:
Comenius Museum
Kloosterstraat 33
1411 RS Naarden
Nederland
Kosten:
v.a. € 22,50

Benefietconcert voor Stichting Poolse Weeskinderen Naarden

Op donderdag 18 oktober a.s. organiseert Stichting Poolse Weeskinderen Naarden het inmiddels traditionele Benefietconcert. Vanuit Polen in Beeld bevelen we dit concert van harte aan.

U draagt namelijk bij aan het goede doel van de stichting namelijk de ondersteuning van twee tehuizen in Puławy en Garbów.

Na afloop van het concert staat er, zoals te doen gebruikelijk, een drankje met wat lekkers voor u klaar en kunt u de (wissel) tentoonstellingen in het Comenius Museum bekijken

Noteer deze dag alvast in uw agenda of boek nu al via veronicasmelt@gmail.com

Het muzikale programma

Deze keer wordt het concert gegeven door Amerikaanse pianiste Vivianne Cheng, een van de jongste 'Steinway Artist'. Vivianne is in Nederland geen onbekende. Ze studeerde onder andere aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze speelt:

  • Rachmaninoff: Variations on a theme of Corelli, Op.42
  • Chopin : 12 Preludes , Op. 28

In het Comenius Museum, Kloosterstraat 33, Naarden kunt u, naast genieten van dit sprankelende concert, ook een kijkje nemen bij de tentoonstelling “het erfgoed van Comenius, de geboorte van Tsjechoslowakije”.

Over Stichting Poolse Weeskinderen Naarden

De Stichting heeft als doel het ondersteunen van twee tehuizen in Garbόw en Puławy. Er wordt geheel gedraaid op de inzet van vrijwilligers.
Middelen werden en worden op velerlei wijzen verkregen, bijvoorbeeld door verkoop van spulletjes op braderieёn, een jaarlijks Benefietconcert, sponsordiners, bridgedrives, bezoeken van Sinterklaas aan particulieren en instellingen en het aanschrijven van particuliere fondsen en serviceclubs.

Tot en met 2016 werd op die wijze ruim €. 450.000,– in geld en natura bijeengesprokkeld waarvan ca. €. 7.500 opging aan noodzakelijke kosten, waaronder 1 klein en 3 grote transporten.

SPWN is door de Belastingdienst erkend als algemeen nut beogende instelling (ANBI) waardoor giften aftrekbaar zijn. Jaarlijks stelt een accountant om niet de jaarrekening op. Deze wordt op verzoek aan donateurs toegezonden.

Lees op de site wat in al die jaren met dit geld is bereikt.

De weeshuizen

Puławy

In een verouderd gebouw, liggend aan de grootste doorgangsweg van Puławy, is momenteel, naast plaats voor 45 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 23 jaar, alsook naschoolse opvang voor ca. 60 kinderen. Met hulp van ca. 60 (parttime) medewerkers houdt directeur Mgr.Lech Pieckarz de zaak draaiend en ontvangt hiervoor een uiterst karige staatsbijdrage die, als alle lopende kosten van huisvesting/loonkosten/energie/voedsel zijn betaald, helaas niet toereikend is voor aanschaf van kleding/schoenen en uitjes. Derhalve is de steun van sponsoren nog altijd onontbeerlijk.

Garbów

Op een groot omheind terrein, zijn, in een voormalig landhuis en nieuwbouw van eind jaren 90, momenteel 61 kinderen ondergebracht in de leeftijd van 5 tot en met 23 jaar. De Staat heeft ze hier geplaatst omdat de gezinnen, waaruit ze afkomstig zijn, niet in staat worden geacht hen een adequate verzorging te bieden. Naast de directrice Ms Małgorzata Białogrzywy staan nog 60 (parttime) verzorgers(sters) borg voor een liefdevolle begeleiding naar volwassenheid. Voor educatie (bij gebleken aanleg t/m Universiteit) en verzorging alsook onderhoud gebouwen/loonkosten/ energie wordt een minimale staatsbijdrage verstrekt die helaas nog steeds niet toereikend is voor kleding/schoeisel en zaken die het leven veraangenamen. Reden waarom nog altijd een beroep op sponsoren moet worden gedaan.

 

No Comments Yet.

Geef een reactie