fbpx

Bevrijdingsconcert; OVERleven en dood

Wanneer:
3 mei 2020 @ 17:00 – 18:30
2020-05-03T17:00:00+02:00
2020-05-03T18:30:00+02:00
Waar:
Grote Kerk, Emmen

Bevrijdingsconcert; OVERleven en dood

Stichting Vocalin Drenthe organiseert een bevrijdingsconcert met als titel OVERleven en dood. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Emmen door Poolse troepen werd bevrijd. Het concert staat voor een belangrijk deel in het teken van onze Poolse bevrijders.

Tijdens dit concert wordt het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Karl Jenkins uitgevoerd. De uitvoering vindt plaats op zondag 3 mei om 17.00 uur in de Grote Kerk te Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout opent als ambassadeur van Vocalin Drenthe het concert.

Requiem van Fauré en The Peacemakers van Karl Jenkins

Het Requiem van Fauré wordt door Vocalin Drenthe ook op 10 april om 20.00 uur in de Stefanuskerk in Westerbork uitgevoerd.

Requiem van Fauré

De twee kernwoorden van dit muziekstuk zijn intimiteit en gelukzaligheid. Het Requiem behoort tot de bekendste werken van de Fransman Gabriel Urbain Fauré. De tijdgenoot van Claude Debussy en Maurice Ravel is bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. Hij wordt gezien als een belangrijke vernieuwer van de Franse religieuze muziek.

The Peacemakers van Sir Karl Jenkins

Vocalin Drenthe zingt een aantal schitterende citaten van de vredestichters zoals Maarten Luther King, Francisus van Assisi, Mandela en Anne Frank die op muziek zijn gezet door Sir Karl Jenkins. Naast hoboïst van het National Youth Orchestra of Wales werd de Welshman ook bekend als jazz- en rockmuzikant. Tussen 1972 en 1984 speelde Jenkins toetsen en rietblazers in de beroemde popband Soft Machine.

De mooiste delen van dit werk worden door het projectkoor Vocalin Drenthe uitgevoerd.

Vocalin Drenthe

Stichting Vocalin Drenthe heeft als doel culturele activiteiten op muzikaal gebied, voor alle leeftijdsgroepen te ontplooien. De algehele leiding is in handen van dirigent Roelof Bosma.

Solisten en begeleiding

  • Wendy Roobel - sopraan
  • Jasper Schweppe - bariton
  • Het Ensemble Conservatoire (symfonieorkest) verzorgt tijdens de concerten de begeleiding.

De organisatie is in handen van stichting Vocalin Drenthe.

No Comments Yet.

Geef een reactie