31 maart 2020, opening Generaal Maczek Memorial

31 maart 2020, opening Generaal Maczek Memorial

Terwijl de aannemer hard een het werk is en in Breda ook hard wordt gewerkt aan de voorbereidingen de evenementen rond 75 jaar bevrijding is bekend gemaakt dat de feestelijke opening van het Generaal Maczek Memorial is op 31 maart 2020. Helaas dus niet op tijd voor de komende viering maar wel op een toepasselijke datum: 31 maart is de geboortedag van Generaal Maczek.

Op de afbeelding een impressie van het gebouw ten tijde van de presentatie van het initiatief.

Bericht van het bestuur

Het bestuur van het Generaal Maczek Memorial heeft, in goed overleg met de architecten en aannemer, deze datum vastgelegd. De voorbereidingen voor de opening zijn inmiddels gestart. Hoewel het streven was om in oktober 2019, bij de viering van 75 jaar bevrijding van Breda, te openen is dat helaas niet mogelijk gebleken. ” We konden pas starten met de bouw nadat we zekerheid hadden over de benodigde middelen voor het gebouw”, aldus Willem Krzeszewski, voorzitter van het bestuur.

De aannemer is hard aan het werk. Inmiddels is ook de opdracht verstrekt voor de inrichting van het gebouw en permanente tentoonstelling. Voor de inrichting van de buitenruimte zijn nog niet alle gelden bij elkaar verzameld. Hoewel de gemeente Breda een flinke bijdrage levert, is er nog circa € 15.000 tekort. “Ik ben ervan overtuigt dat ook deze laatste middelen nog bij elkaar worden gebracht”, zegt Willem Krzeszewski.

Hoe de opening eruit gaat zien is nog niet bekend. Het Generaal Maczek Memorial nodigt mensen graag uit om hier de komende weken suggesties en ideeën voor aan te dragen. U kunt daarvoor contact opnemen via info@maczekmemorial.nl.
Centraal zal staan het in blijvende herinnering houden van de bijdrage van de Poolse soldaten aan onze vrijheid van vandaag.

Bron van het bericht, de site maczekmemorial.nl. Hier is ook een foto-impressie te vinden van de bouw.

Reacties zijn gesloten.