fbpx

Klein eerbetoon aan Poolse bevrijders

De komende maanden wordt over verschillende plaatsen stil gestaan bij de rol van Polen tijdens de bevrijding van Nederland. In september in Driel en Oosterbeek is aandacht de rol van de parachutisten. In september en oktober bij de rol van de pantserdivisie van Maczek rond Axel, Hulst, Breda en zo verder.

Vaak wordt de rol van de Poolse luchtmacht in Nederland over het hoofd gezien omdat hun bijdrage niet te koppelen is aan een specifieke plaats. Maar ook zij vlogen boven Nederland en werden hier neergeschoten. Zo liggen er dus ook mensen van de Poolse luchtmacht in Nederland.

We hebben een afbeelding gemaakt waarin de emblemen van deze drie onderdelen van 'onze' Poolse bevrijders zijn samengebracht. De afbeelding is beschikbaar in kleur (zie boven dit bericht). Deze afbeelding hebben we gebruikt om een sticker te maken zoals bijvoorbeeld op deze auto.

Stickers bestellen

Wil je niet zelf gaan knutselen dan kunt u bij ons een sticker bestellen. De sticker in kleur (zwart wit is helaas op) is ongeveer 7cm hoog. Wil je er een bestellen dan kost die 3 euro. Bestel je er meer tegelijkertijd dan kosten de volgende stickers 2 euro per stuk. Bestel ze vandaag nog en sier je auto, of iets anders, met dit eerbetoon aan onze bevrijders.

Reacties zijn gesloten.