fbpx

Tour de Pologne gewonnen door Kwiatkowski

Tour de Pologne

Dit jaar werd in Polen de 75ste Ronde van Polen gereden. Een ronde die al sinds 1928 bestaat. Het is een ronde van zeven etappes. De eerst etappes waren wat vlakker en eindigen vaak in massasprints. De tweede helft van de ronde bevatte meer klimetappes. De zevende en laatste etappe van vandaag was daarbij de koninginnenrit. De hele ronde speelde zich dit jaar af in het zuiden van Polen in de heuvels en bergen ten zuiden van Katowice en Kraków.

Dicht bij elkaar

Door het parcours en de kortere duur van deze rond bijvoorbeeld de Giro of Tour de France zijn over het algemeen de verschillen in de top van het klassement klein. Dit jaar is de Tour de Pologne gewonnen door Michał Kwiatkowski. Hij wint met slechts 15 seconden voorsprong op de nummer twee, Simon Yates. De winnaar van vorig jaar, de Belg Dylan Teuns, eindigt als vijfde op 27 seconden. De Nederlander Sam Oomen van Sunweb is negende in de eind uitslag op 42 tellen.

Kwiatkowski

De Pool Kwiatkowski, voormalig wereldkampioen (2014) en winnaar Amstelgoldrace in 2015, won dit jaar de vierde etappe en vijfde etappe. Eerder deze zomer startte hij nog met het team van Sky in de Tour de France waar hij als knecht reed voor de winnaar Geraint Thomas.

Onderstaande video van Eurosport laat de laatste spannende kilometer op een zien van etappe vier. Dit was een gemeen stijl klimmetje in Szczyrk (in de bergen ten zuiden van Katowice). Hier was het stijgingspercentage liefst 11% met een maximum van 17%. Deze lange 'sprint' bergop won Kwiatkowski net voor Dylan Teuns, de overal winnaar van de ronde van Polen van vorig jaar.

Op de foto de bij bericht een screen capture van de site van Tour de Pologne met Kwiatkowski die in de leiderstrui de vijfde etappe wint.