fbpx

Cultuurreizen naar Polen

Cultuurreizen naar Polen

Komende zomer is het mogelijk om onder begeleiding van drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin een cultuurreis te maken naar Polen. Er is keuze uit twee reizen: een die zich volledig richt op Kraków en een reis voert u langs de hoofdstad Warszawa, Łódź en eveneens Kraków.

Lees hier de beschrijvingen van de reizen zoals we die van Krzysztof mochten ontvangen:

In en om Krakau (11-17 juni)

Welkom in Krakau! Of Kraków, op z’n Pools.  Deze reis brengt ons van 11 tot 17 juni naar de meest schilderachtige van de Poolse steden. Krakau is de voormalige hoofdstad en koningsstad, en is in de loop der tijd niet verwoest. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad gespaard, in tegenstelling tot menig andere plaats in Polen.

Het koninklijk paleis en de kathedraal liggen fraai op een rotsachtige heuvel aan de rivier en de Mariakerk met de twee ongelijke torens domineert het grote marktplein. Krakau staat niet op zichzelf, maar ligt in een historisch en cultureel rijke streek. Eeuwenoude houten kerken, een zoutmijn die 700 jaar operationeel is geweest en het belangrijkste bedevaartsoord van Polen completeren deze mooie culturele reis.

Tijdens uw verblijf in Krakau kunt u desgewenst een concert bijwonen, bijvoorbeeld in de Izaäksynagoge. Reizigers krijgen voor vertrek informatie over de mogelijkheden. Kijk voor het volledige programma op de site van Labrys Reizen.

Warschau, Lodz en Krakau (19-26 augustus)

Op deze achtdaagse vliegreis leert u aan de hand van drie zeer verschillende steden het land kennen dat sinds zijn toetreding tot de EU in 2004 een ongekende bloei doormaakt. U bezoekt het moderne Warschau, een bloeiende metropool; de textielstad Łódź, waar u de sporen van de industriële revolutie volgt; en tot slot het historische en schilderachtige Krakau. Hieronder vindt u een beknopte schets van de reis. Kijk voor het volledige programma op de site van Labrys Reizen.

Op 19 augustus landt u in Warschau. U begint uw reis met een wandeling door de Stare Miasto (Oude Stad) met het koninklijk paleis, de kathedraal en de Saksentuin. Het is nauwelijks voor te stellen dat alles na de Tweede Wereldoorlog nauwgezet is opgebouwd. De volgende dag bezoekt u onder meer het stalinistische Paleis voor Cultuur en Wetenschap waarvandaan een u prachtig uitzicht over de stad hebt. De derde dag in Warschau krijgt u een rondleiding in het Muzeum Narodowe (Nationaal Museum) en de koninklijke tuin Łazienki.

Een van de verrassingen van de reis is de stad Łódź. Het is een van de grootste steden van het land en er is geen toerist te bekennen. U krijgt hier een stuk heel authentiek Polen uit het industriële tijdperk, want Łódź was de textielhoofdstad van het land. U bezoekt onder meer het prachtig verbouwde fabriekscomplex van Izrael Poznański, waar u ook overnacht.

De rest van de reis brengt u door in de parel van Zuid-Polen: Krakau. In tegenstelling tot Warschau is Krakau niet verwoest en ademt elegantie en geschiedenis. De stad is compact en vrijwel alle afstanden zijn goed te lopen. Te voet verkent u de oude stad met de Mariakerk en het laat-middeleeuwse altaarstuk van de Neurenbergse beeldhouwer Veit Stoß. U bezoekt natuurlijk Wawel, de heuvel met het koninklijk paleis en kathedraal, het museum voor schilderkunst in de Lakenhal en de deels Joodse wijk Kazimierz.

Foto's via Krzysztof

Reacties zijn gesloten.