Filmfestival ‘10e Poolse Filmlente’ in Tilburg en Schiedam

Filmfestival ‘10e Poolse Filmlente’ in Tilburg en Schiedam

Met een tiende editie kan je spreken van traditie: De Poolse filmlente. Dit filmfestival wordt gehouden van zaterdag 14 tot en met zondag 22 april in Tilburg en Schiedam.

Georganiseerd door de Stichting Pools Podium vertoont het festival een viertal artistieke films van jonge, debuterende Poolse filmmakers, gebaseerd op moderne toneelstukken. Onder de noemer „Teatroteka” zijn deze films geproduceerd met het idee om een nieuwe generatie filmmakers de kans te geven zichzelf te uiten bij thema's, waar jonge mensen in Polen zich mee bezig houden.

Op het programma staan:

  • Humani (IHUMANS) – komedie / science fiction,
  • Porwać się na życie
    (Carried away) – komedie,
  • Wasza wysokość (Your highness) – drama en
  • Dolce Vita – komedie.

Alle films worden speciaal voor dit programma geïmporteerd en zijn voorzien van Engelse
ondertiteling. De vier films worden vertoond in Euroscoop Tilburg (15 en 22 april) en Euroscoop Schiedam (14 en 21 april). Het volledige programma staat hieronder:

Kaarten via de websites van de vertonende theaters: www.euroscoop.nl.

Het festival wordt ondersteund door the Polish Film Institute.

Bijzondere films vooraf

In het kader van de 100ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Polen, zal er bij elke film een korte film vertoond worden uit de serie "Independent Poland – History in Moving Pictures”. Een initiatief waarbij filmmakers gebaseerd op bekende schilderijen van historische gebeurtenissen een filmische versie maakten. Zoals bijvoorbeeld de intocht van Józef Piłsudski in Kielce. Meer over dit initiatief op de site van Documentary and Feature Film Studios.

 

Het schilderij van Stanisław Kaczor - Batowski:
    Een opname uit de film:

 

 

Reacties zijn gesloten.