Oscarnominatie voor Corpus Christie

Oscarnominatie voor Corpus Christie

Opnieuw is een Poolse film genomineerd voor de Oscars in de categorie 'beste niet engelstalige film (na recent nog Ida (die ook won) en Cold War beide van Pawlikowski). Nu de film Corpus Christie van regisseur Jan Komasa met in de hoofdrol Bartosz Bielenia.

De regisseur maakt eerder bijvoorbeeld de actiefilm Warsaw 44 (Miasto 44) over de opstand van Warschau.

Corpus Christie: Het verhaal

Jeugddelinquent Daniel (Bartosz Bielenia) gaat voor een reïntegratie project naar een afgelegen dorp om daar te werken. Hij wil graag priester worden maar met zijn strafblad zit dat er niet in. Als hij bij aankomst in het dorp wordt aangezien voor de nieuw te arriveren priester grijpt hij deze kans met beide handen aan. Zijn frisse aanpak en passie inspireren aan de ene kant de gemeenschap maar doen ook sommige stedelingen vermoeden dat er meer aan de hand is. Daniel op zijn beurt stuit op een geheim in de gemeenschap rond een tragisch verkeersongeluk.

De Britse krant The Gaudian besluit hun review als volgt: "All the aforementioned might lead you to expect some kind of soppy redemptive trajectory, but that’s not where this film goes in the end, landing instead on a much bleaker, thoughtful note. Piotr Sobociński’s blue-toned cinematography enhances the rapturous air and enhances a smartly written, unsettling work of realism." en geeft de film vier sterren.

De film is in Nederland nog niet te zien.

Reacties zijn gesloten.