Damian Nenow wordt lid van de Academy

Damian Nenow wordt lid van de Academy

Begin deze maand maakte de organisatie achter de Academy Awards, beter bekent als de Oscars, nieuwe leden bekend. Onder hen ook Damian Nenow, regisseur en animator van 'Another Day of Life' en Paths of Hate. Hij is een van de leden in de categorie Short Films and Feature Animation. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences kent in totaal 17 categorieën.

Begin juni werd al bekend dat Damian, die aan Platige Image is verbonden, ook jurylid wordt bij het Kraków Film Festival.

Wij interviewden Damian rond het verschijnen van de film 'Another Day of Life'. Deze film combineert documentaire en animatie om te verhalen over de dagen van Ryszard Kapuściński in Angola in 1975.

Andere Poolse leden

De cast van de voor de Oscar genomineerde film Cold War en de Oscar winnende film Ida is ook goed voor een aantal nieuwe leden van de Academy:

  • Costume Designers: Aleksandra Staszko – “Cold War,” “Ida”
  • Producers: Ewa Puszczyńska – “Cold War,” “Ida” en de britse producer Anya Seghatchian – “Cold War”
  • Production Design: Marcel Sławiński – “Cold War,” “The Mill & the Cross” en Katarzyna Sobańska Strzałkowska – “Cold War,” “In Darkness”

Wij feliciteren hen met hun benoemingen en hopen tegelijkertijd dat dit werk niet ten koste gaat van het maken van nieuwe mooie films.

Foto Damian via Platige Image.

Reacties zijn gesloten.