Het Poolse programma: Film en theater in het Laaktheater Den Haag

Het Poolse programma: Film en theater in het Laaktheater Den Haag

Ieder voor- en najaar is er in het Laaktheater ruimte voor een 'Pools'programma. Dit najaar bestaat het programma uit de screening van drie films en wordt twee keer een theatervoorstelling opgevoerd.

Smoleńsk - Zaterdag 9 september

Rond de crash van het Poolse regeringsvliegtuig in april 2010 doet een complottheorie de ronde. Op basis van deze theorie is een speelfilm gemaakt. Normaal gesproken gaan complottheorieën in tegen de gevestigde orde en de officiële lezing.

In Polen is het echter op dit moment de huidige regeringspartij zelf die moeite heeft de officiële lezing te accepteren waardoor de film een extra (actuele) dimensie krijgt. Journalist Jenne Jan schreef hier een stuk over.

De laatste familie - Zaterdag 7 oktober

Film over het gezin van de kunstenaar Zdzisław Beksiński. Geboren in 1929 maakt hij als kunsternaar surrealistische, sinistere schilderijen. In 2005 wordt hij op 75 jarige leeftijd vermoord door een kennis van het gezin met geld als motief.

 

6:10 to Eindhoven - Zaterdag 25 en zondag 26 november

"6:10 to Eindhoven" is een theaterproject van de Poolse acteurs Carolina Sokołowska en Wojtek Cecherz. In hun toneelstuk zijn ze op zoek naar antwoord op de vraag: wat in deze tijd emigratie is? Hoe voelt een mens zich als hij ervoor kiest in een ander land te gaan wonen? Hoe ziet het dagelijkse leven er dan uit?

Het stuk is Pools gesproken en voorzien van Nederlandse boventiteling.

Pitbull, gevaarlijke vrouwen - Vrijdag 8 december

Een actiefilm over de gecompliceerde levens van een aantal vrouwen die betrokken raken bij de wereld van de „brandstof” maffia.

Afbeelding

Details in de agenda of via de site van het Laaktheater.

 

 

Reacties zijn gesloten.