The secret garden – De geheime tuin

The secret garden - De geheime tuin

In de bioscopen draait op dit moment een nieuwe versie van de film 'The secret garden'. Het verhaal van het boek met dezelfde titel van Frances Hodgson Burnett. Als het verhaal u aanspreekt nodigen we u van harte uit om de filmversie uit 1993 op te zoeken te bekijken. De versie uit 1993 is geregisseerd door Agnieszka Holland en de muziekscore is geschreven voor Zbigniew Preisner, twee grote namen uit de Poolse cinema.

De versie uit 1993 is niet de eerste adaptatie voor film. Eerdere versie zijn die van 1949 en een stomme film uit 1919.

De film werd gedraaid bij en deels ook in Allerton Castle in Yorkshire en kreeg lovende kritieken en was een commercieel succes. In 2005 nam het British Film Institute het op in hun lijst van de vijftig films die je op veertienjarige leeftijd zou moeten zien.

Trailer van de film uit 1993

Het verhaal van 'The secret garden'

Mary groeit op in India. Ze wordt daar door haar bedienden verwend en door haar ouders genegeerd. Als haar ouders omkomen (in de film door een aardbeving, in het boek aan een epidemie) wordt ze als wees ze naar het Verenigd Koninkrijk verscheept waar ze onder voogdij komt van haar oom. Hij is de weduwnaar van de zus van de moeder van het meisje. In het grote kasteel en omliggende tuin stuit het meisje op verschillende geheimen waardoor zij en de bewoners veranderen...

Een mooie film waarbij beelden van Agnieszka Holland en de muziek van Zbigniew Preisner hand in hand gaan. Hieronder het album van de filmmuziek op Spotify. De film uit 1993 is nog verkrijgbaar op DVD.

Reacties zijn gesloten.