fbpx

‘Symbiosis’ fotoproject van Maria Dabrowski

‘Symbiosis’ fotoproject van Maria Dabrowski

de band tussen moeder en pasgeborene op een intieme manier belicht

De fotografe Maria Dabrowski portretteerde ruim een jaar lang een vrouw vanaf het begin van haar zwangerschap en raakte gefascineerd door de fysieke blootstelling, de interne- en externe ontwikkelingen en de overgave die de moeder meemaakte.

Voor deze expositie verwerkt Dabrowski dit fotografische materiaal tot een ruimtelijke presentatie in de Kunstkapel Notre Dame Des Arts te Ubbergen.

U bent van harte welkom!

Datum:

4 t/m 26 juli 2020
Elke zaterdag & zondag
13.00 – 17.00 uur

Adres:

Notre Dame des Arts
Rijksstraatweg 37
6574 AC Ubbergen

Over Maria Dabrowski

Maria's roots liggen in Centraal-Europa wat in 2019 leidde tot het Fotoboek Reveal | Odsłonić met prachtige foto's uit de huidige Oekraïne waar ze op zoek ging naar familie. Ook in eerder werk valt voor de oplettende lezer een link met Polen te ontdekken, het project Konik. Een fotoboek over de 'wilde' paarden die in meerdere natuurgebieden van Nederland zijn uitgezet als 'grote grazer'. 

Maria Dabrowski (Zwolle 1988) woont en werkt in Nijmegen. Maria Dabrowski behaalde een master fotografie in Brussel en een bachelor fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De oorsprong van het werk van Maria Dabrowski is terug te voeren op de documentaire fotografie. Haar langdurige analoge fotografieprojecten, die een grote betrokkenheid bij de geportretteerde onderwerpen vertonen, worden vaak voorgesteld als foto-installaties en in boekvorm.

Haar onderzoek en fotografisch werk waarin (culturele) identiteit als basis dient, resulteert in persoonlijke werken. De werken bevatten een zekere spanning achter de aanvankelijk onopvallende beelden van het dagelijkse leven.

Meer werkt vindt u op haar website.

Reacties zijn gesloten.