Fotoboek – Reveal | Odsłonić

Fotoboek - Reveal | Odsłonić

Vandaag ontvingen wij een exemplaar het fotoboek Odsłonić van Maria Dabrowski.

In maart van dit jaar vroegen we aandacht voor de crowdfunding die Maria Dabrowski, fotografe uit Nijmegen, startte voor haar fotoboek. Dat deze actie succesvol was, blijkt uit de nu aangekondigde boekpresentatie. Startpunt voor het fotoboek is haar eigen familiegeschiedenis en een opa die met zijn familie in 1939 naar de Sovjet Unie gedeporteerd werd zoals zo velen (lees meer over dit onderwerp).

Het boek toont foto's van deze zoektocht naar persoonlijke ervaringen en herinneringen in relatie tot een groter raamwerk van collectieve geschiedenis (communisme, koude oorlog) waarin vooral haar grootvader en moeder de hoofdrol spelen. Universele thema’s als ontwikkeling, nalatenschap, leven en dood spelen tevens een grote rol in dit werk. Bezoek de website van Maria voor een impressie en om het boek te bestellen.

Nu wij het in handen hebben gehad kunnen we vaststellen dat het fotoboek een mooi document vormt. Het boek is een getuigenis van de tumultueuze geschiedenis van (het oosten van) Polen.

Cover

Impressie binnenzijde

Reacties zijn gesloten.