Moving into the Dark – Olga Tokarczuk on the current state of Poland

Moving into the Dark - Olga Tokarczuk on the current state of Poland

Op 28 maart spreekt Olga Tokarczuk in De Balie in Amsterdam.

Met haar werk oogt de Poolse schrijver Olga Tokarczuk veel lof in het buitenland. Zo won ze International Man Booker Prize. In haar eigen land is ze ook zeer controversieel. Haar kritische benadering van de Poolse geschiedenis, die een licht werpt op de donkere hoofdstukken van het land, heeft geleid tot lastercampagnes door Poolse politici en rechtse groepen.

"I was very naive. I thought Poland would be able to discuss the dark areas of our history"

Programma-editor van de Balie Anne-Marijn Epker spreekt met Tokarczuk over de Nederlandse editie van haar nieuwste werk The Books of Jacob en we denken samen met de Pools-Nederlandse journalist en schrijver Dore van Duivenbode na over de fictie, het leven en de huidige ontwikkelingen in Tokarczuk in Polen.

Velen beschouwen Olga Tokarczuk, auteur van elf populaire en veelgeprezen werken van fictie en non-fictie, als de belangrijkste Poolse schrijver van haar generatie. In haar twaalfde boek, The Books of Jacob, zoekt Tokarczuk naar Jacob Frank, een zeer controversiële historische figuur en de leider van een mysterieuze, ketterse Joodse splintergroep die zich op verschillende tijden bekeerde tot zowel de islam als het katholicisme.

Tickets via de site van De Balie.

Reacties zijn gesloten.