Amalia Umeda Quartet, improvisatie jazz in BIMhuis op 8 maart om 20:30

Amalia Umeda Quartet

In het kader van de Footprints conferentie, welke gaat over een duurzamer en inclusiever live muzieksysteem, presenteert BIMhuis, een van de partner van het Footprints project, twee dubbelconcerten met veelbelovende Europese bands. Op woensdag 8 maart verwelkomen we het Amalia Umeda Quartet en het Teis Semey Quintet. Op donderdag 9 maart spelen het Liv Andrea Hauge Trio en de groep Pixvae.

Bestel tickets bij BIMhuis

Op woensdag 8 maart het Poolse Amalia Umeda Quartet met de naamgever violiste Amalia Umeda. De Poolse violist Amalia ‘Umeda’ Obrębowska verkent de mogelijkheid om emoties los te maken met muziek. Improvisatie is essentieel voor haar band, die bestaat uit laureaten van het Henryk Majewski Muziek College in Warschau en de Karol Szymanowski Muziek Academie in Katowice: Naast haarzelf nog ranciszek Raczkowski piano, Amalia Obrębowska viool, Michał Aftyka contrabas, Michał Szeligowski drums.

In april 2022 verscheen hun gezamenlijke debuut Nowoświt (dageraad) met tracks waarvoor Amalia het fundament legde waarop het kwartet met improvisatie verder bouwde. 

Meer via hun website of lees hun 'perskit presentatie' (PDF):

Reacties zijn gesloten.